یخمه ترش یکی از خوش طعم ترین غذاهای سنتی اصفهان به شمار می رود
به گزارش مجله بوشهری ها، سیری در ایران/ براساس آخرین گزارشهای منتشر گشته، یخمه ترش یکی از خوش طعم ترین غذاهای سنتی اصفهان به شمار می رود.
یخمه ترش یا یخنه ترش برخلاف اسمش طعم شیرینی دارد و بدلیل وجود به در آن، اغلب در پاییز و زمستان پخته می گردد. این غذای پرخاصیت برای برطرف کم خونی، افزایش انرژی و شادابی، جلوگیری از پوکی استخوان، بهبود عملکرد مغز، برطرف استرس و…مفید است.
برای تهیه این غذا، گوشت خرد شده را همراه با آب و زردچوبه روی حرارت میانه قرار دهید تا نیم پز گردد. سپس آلو برقانی، برگه زردآلو، به خرد شده و برنج را به آن اضافه کنید و کمی نمک و فلفل سیاه به غذا بزنید. وقتی همه مواد پخت و آبش بطور کامل کشیده شد، آن را از روی حرارت بردارید، هسته های آلو را جدا نموده و آغاز به کوبیدن آنها کنید تا خوب له شوند. حالا، نوبت به افزودن شکر یا شیره خرما است که وقتی با بقیه مواد مخلوط کردید، باید قابلمه را مجددا روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر حل گردد. حدود 10 دقیقه بعد غذا حاضر بوده و می توانید آن را با نان سرو کنید. میزان شیرینی این غذا به ذائقه خودتان بستگی دارد.
منبع: همگردی