4 رسپی برای خورش بامیه و بادمجان لذیذ با گوشت و بدون گوشت
به گزارش مجله بوشهری ها، خورش بامیه و بادمجان یکی از است که با ترکیبی از سبزیجات تازه و ادویه های معطر، طعم و عطر بی نظیری به سفره شما می بخشد. این خورش را می توانید به صورت کاملاً گیاهی و مناسب رژیم گیاه خواری آماده کنید تا یک وعده سالم و سبک داشته باشید، یا با اضافه کردن گوشت یا مرغ آن را به یک خورش مجلسی و مغذی تبدیل کنید. در این مقاله از در به آموزش طرز تهیه خورش بامیه و بادمجان می پردازیم و نکات مهم در طبخ آن را با شما در میان خواهیم گذاشت.

طرز تهیه خورشت بامیه و بادمجان در یک نگاه
برای تهیه خورش بامیه و بادمجان گیاهی و بدون گوشت، ابتدا بامیه ها را پاک کنید، بشویید و خشک کنید و بادمجان ها را پوست گرفته و تلخی آن را بگیرید. در تابه روغن داغ کنید و بادمجان ها را سرخ کنیدم سپس بامیه ها را هم کمی تفت دهید تا ظاهرشان حفظ گردد.
پیاز و سیر خردشده را به همراه زردچوبه در قابلمه تفت دهید. سپس گوجه فرنگی نگینی و رب گوجه را افزوده و خوب تفت دهید تا مواد غلیظ و سرخ شوند. نمک و فلفل را اضافه کنید و آب را بریزید و اجازه دهید مواد ده دقیقه بجوشد. بادمجان های سرخ شده و بامیه های تفت داده را با دقت روی لایه سس بچینید، کمی آب اضافه کنید و با حرارت کم سی تا چهل دقیقه خورش را آرام بجوشانید تا جا بیفتد.
در اواخر پخت آبغوره اضافه کنید، چاشنی را تنظیم کنید و وقتی خورش به غلظت دلخواه رسید، آن را با احتیاط در ظرف مناسب سرو کنید و با برنج نوش جان کنید.
برای خواندن مقدار مواد اولیه و جزئیات مراحل طرز تهیه و روش های دیگر خورش بامیه بادمجان ادامه این مطلب را بخوانید.
مواد لازم برای تهیه خورش بامیه و بادمجان گیاهی
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
بامیه تازه | 300 گرم |
بادمجان (قلمی) | 3 عدد میانه |
پیاز (برای پیاز داغ) | 1 عدد بزرگ |
گوجه فرنگی | 3 عدد میانه |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
سیر (برای سیر داغ) | 3 حبه |
روغن | به مقدار لازم |
زردچوبه | 1 قاشق چای خوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
آبلیمو یا آبغوره | به مقدار دلخواه |
برنج و ترشی | برای سرو با خورشت بامیه و بادمجان |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 20 دقیقه
مدت زمان لازم برای پخت خورش بامیه و بادمجان: 60 دقیقه
مراحل طرز تهیه خورش بامیه و بادمجان بدون گوشت (روش اول)
برای تهیه خورش بامیه و بادمجان گیاهی، مراحل را به ترتیب و با دقت انجام دهید تا خورشی خوشرنگ و جاافتاده آماده کنید. در هر مرحله به بافت و حالت مواد توجه کنید تا طعم و ظاهر خورش کاملاً دلخواه شما گردد.
مرحله اول: مواد اولیه را کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه خورش بامیه با بادمجان، باید مواد اولیه را آماده کنید. ابتدا بامیه ها را پاک کنید، بشویید و کاملاً خشک کنید. بادمجان ها را بشویید و پوست بگیرید، سپس آن ها را به صورت طولی به چند قسمت مساوی برش بزنید. برش ها نباید خیلی نازک باشند تا هنگام پخت وا نروند.
بادمجان های خردشده را در یک آبکش بریزید، روی آن ها نمک بپاشید و حدود 20 دقیقه صبر کنید تا تلخی شان گرفته گردد و آب اضافی شان خارج گردد. بعد از این زمان، با دستمال یا آب سرد بادمجان ها را بشویید و به آرامی خشک کنید. اگر بادمجان تازه ندارید از بادمجان سرخ شده منجمد بهره ببرید، در این صورت صبر کنید تا یخ بادمجان ها باز گردد.
پیاز و سیر را پوست بگیرید. پیاز را با چاقو به صورت نگینی ریز خرد کنید و سیر را نیز با سیرله کن یا رنده مخصوص به شکل پوره در آورید. گوجه فرنگی ها را با آب به صورت کاملا تمیز بشویید و به شکل نگینی خرد کنید.
شما می توانید برای تهیه نمک و بادمجان منجمد به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله دوم: بادمجان ها را سرخ کنید
در یک تابه مناسب مقدار کافی روغن بریزید و اجازه دهید کاملاً داغ گردد. بادمجان های خشک شده را با فاصله مناسب در تابه بچینید تا به هم نچسبند و همگی یکدست سرخ شوند. هر طرف بادمجان را با حرارت میانه رو به بالا سرخ کنید تا طلایی، نرم و کمی برشته شوند.
بادمجان های سرخ شده را از تابه بیرون آورید و روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی جذب گردد. در صورت احتیاج، بادمجان ها را در دو یا سه نوبت سرخ کنید تا همه تکه ها کاملاً و به شکل یکنواخت سرخ شوند.
شما می توانید برای تهیه روغن سرخ کردنی به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله سوم: بامیه ها را آماده و تفت دهید
اگر بامیه های شما بزرگ هستند، آن ها را از وسط نصف کنید ولی سر بامیه ها را جدا نکنید تا ظاهرشان سالم بماند و هنگام پخت لزج نشوند. در همان تابه ای که بادمجان را در آن سرخ کردید، مقدار کمی روغن اضافه کنید. بامیه ها را به آرامی در روغن تفت دهید تا فقط کمی تغییر رنگ دهند و آب درون آن ها کشیده گردد. مراقب باشید بامیه ها له نشوند و فرم شان را حفظ نمایند. بامیه های تفت داده را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.
مرحله چهارم: سیر داغ و پیاز داغ را آماده کنید
در یک قابلمه مناسب، دو تا سه قاشق غذاخوری روغن بریزید و روی حرارت میانه قرار دهید. بعد از آنکه روغن داغ شد، پیاز خردشده را اضافه کنید و صبر کنید تا سبک و طلایی گردد. در ادامه سیر خردشده را اضافه کنید و یک تا دو دقیقه دیگر تفت دهید تا عطر سیر بلند گردد اما مراقب باشید نسوزد. زردچوبه را نیز اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رنگ و عطر آن باز گردد.
شما می توانید برای تهیه سیر داغ آماده، پیاز داغ آماده و زردچوبه به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله پنجم: گوجه فرنگی و رب گوجه را به مواد اضافه کنید
در این مرحله از درست کردن خورش بامیه و بادمجان، گوجه فرنگی های نگینی را به قابلمه اضافه کنید و با پیاز و سیر تفت دهید تا آب گوجه فرنگی تقریباً کشیده گردد و مواد کمی غلیظ شوند. رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و به خوبی تفت دهید تا کاملاً سرخ گردد و رنگ آن برگردد. این کار باعث می گردد خورش رنگ بهتری داشته باشد و طعم خامی رب از بین برود.
شما می توانید برای تهیه رب گوجه فرنگی به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله ششم: ادویه را اضافه کنید و خورشت را بپزید
نمک و فلفل سیاه را به مقدار دلخواه به مواد بیفزایید و با هم مخلوط کنید. یک لیوان دسته دار فرانسوی آب (یا کمی بیشتر در صورت احتیاج) به قابلمه اضافه کنید و صبر کنید تا مواد به جوش بیایند. درب قابلمه را نیمه باز بگذارید و حرارت را کم کنید تا مواد حدود 10 دقیقه با هم بپزند و طعم ها ترکیب شوند.
شما می توانید برای تهیه فلفل سیاه به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله هفتم: بادمجان و بامیه را به خورش اضافه کنید
بادمجان های سرخ شده را به آرامی و با دقت روی سطح سس بچینید. سپس بامیه های تفت داده () را روی بادمجان ها قرار دهید. سعی کنید مواد را زیاد هم نزنید تا شکل بامیه و بادمجان حفظ گردد و له نشوند.
در این مرحله، اگر خورش بامیه و بادمجان بدون گوشت شما خیلی غلیظ است مقداری آب اضافه کنید تا به غلظت دلخواه برسد. (مواد باید کمی در سس فرو بروند اما کاملاً غوطه ور نشوند) حرارت را خیلی کم کنید و اجازه دهید خورش حدود 40 دقیقه آرام آرام بجوشد تا جا بیفتد.
مرحله هفتم: چاشنی و ادویه ها را تنظیم کنید
در اواخر پخت، یک تا دو قاشق غذاخوری آبغوره یا آبلیمو به خورش اضافه کنید تا طعم خورش خوش تر و دلپذیرتر گردد. می توانید بسته به ذائقه مقدار آبغوره را کم وزیاد کنید. طعم خورشت را بچشید و در صورت تمایل، کمی دیگر نمک و فلفل اضافه کنید.
شما می توانید برای تهیه آبغوره و آبلیمو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله آخر: خورش بامیه و بادمجان را سرو کنید
وقتی خورش به مقدار غلظت دلخواه رسید و روغن روی سطح آن نهاده شد، شعله را خاموش کنید. خورش را به آرامی در ظرف سرو بریزید و مراقب باشید شکل بادمجان و بامیه حفظ گردد این خورش را با یا ، یا ترشی دلخواه () سرو کنید.
شما می توانید برای تهیه انواع برنج و ترشی های متنوع به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مواد لازم برای تهیه خورش بامیه و بادمجان با گوشت
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
گوشت گوسفند | 250 گرم |
بامیه | 300 گرم |
بادمجان قلمی | 3 عدد میانه |
پیاز | 1 عدد بزرگ |
گوجه فرنگی | 3 عدد میانه |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
سیر | 3 حبه |
روغن سرخ کردنی | به مقدار لازم |
زردچوبه | 1 قاشق چای خوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
آبغوره | 1 تا 2 قاشق غذاخوری |
برنج | برای سرو با خورشت |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 25 دقیقه
مدت زمان لازم برای پخت خورش بامیه و بادمجان با گوشت: 90 دقیقه
مراحل طرز تهیه خورش بامیه و بادمجان مجلسی با گوشت (روش دوم)
این نسخه از خورش بامیه و بادمجان، یک دستور مجلسی و رسمی است که با گوشت گوسفندی تهیه می گردد و مناسب مهمانی ها و پذیرایی از مهمانان است.
مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید
گوشت گوسفندی را به قطعات خورشتی تقسیم کنید، بشویید و با دستمال خشک کنید. بامیه ها را پاک کنید، بشویید و خشک کنید. بادمجان ها را بشویید، پوست بگیرید و به صورت طولی برش بزنید.
روی بادمجان ها نمک بپاشید و حدود بیست دقیقه صبر کنید تا تلخی شان گرفته گردد، سپس بشویید و آن ها را خشک کنید. پیاز را پوست بگیرید و ریز خرد کنید. سیر را نیز پوست بگیرید و با سیر له کن یا رنده مخصوص پوره کنید. گوجه فرنگی ها را نگینی خرد کنید یا با پوست رنده کنید.
مرحله دوم: بادمجان ها را سرخ کنید
در تابه ای روغن بریزید و بادمجان های خشک شده را بچینید و با حرارت میانه رو به بالا سرخ کنید تا دو طرف آن کاملاً طلایی و برشته گردد. سپس روی دستمال روغن گیر قرار دهید تا روغن اضافی گرفته گردد.
مرحله سوم: بامیه ها را تفت دهید
اگر بامیه ها بزرگ هستند، آن ها را از وسط نصف کنید. در همان تابه یا یک تابه تمیز دیگر، کمی روغن بریزید و بامیه ها را به سرعت و با حرارت ملایم تفت دهید تا کمی تغییر رنگ دهند و ظاهر خود را حفظ نمایند. از تفت دادن طولانی پرهیز کنید تا بامیه ها له نشوند.
مرحله سوم: گوشت را تفت دهید
در یک قابلمه مناسب کمی روغن بریزید و گوشت ها را اضافه کنید. گوشت ها را با حرارت میانه خوب تفت دهید تا تغییر رنگ دهند و آب آن ها جمع گردد. پیاز خردشده را اضافه کنید و با گوشت تفت دهید تا طلایی و نرم گردد. زردچوبه و سیر خردشده را اضافه کنید و با مواد ترکیب کنید تا عطر سیر و زردچوبه بلند گردد.
مرحله چهارم: گوجه فرنگی و رب گوجه را اضافه کنید
در ادامه طرز تهیه خورش بامیه و بادمجان با گوشت گوسفندی، گوجه فرنگی های خردشده و رب گوجه فرنگی را به قابلمه بیفزایید و مواد را با حرارت میانه خوب تفت دهید تا رنگ رب باز گردد و سس غلیظ گردد. نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید و همه مواد را با هم مخلوط کنید.
مرحله پنجم: گوشت خورشت را بپزید
حدود دو لیوان دسته دار فرانسوی آب به قابلمه بیفزایید. حرارت را بالا ببرید تا بجوشد، سپس شعله را کم کنید و در قابلمه را نیمه باز بگذارید تا گوشت با حرارت ملایم به آرامی بپزد و نرم گردد (حدود 40 تا 50 دقیقه زمان ضروری است). اگر لازم بود در حین پخت کمی دیگر آب اضافه کنید تا گوشت کامل بپزد.
مرحله ششم: بادمجان و بامیه را به خورش اضافه کنید
وقتی گوشت کاملاً پخته و سس غلیظ شد، بادمجان های سرخ شده را به آرامی روی خورش بچینید. سپس بامیه های تفت داده را روی بادمجان یا کنار آن ها قرار دهید. مایه خورش بادمجان و بامیه را هم نزنید تا ظاهر آن ها حفظ گردد و له نشوند. اگر خورش بیش از حد غلیظ بود، کمی آب اضافه کنید تا بافت دلخواه به دست آید.
مرحله هفتم: خورش بامیه و بادمجان را بپزید
درب قابلمه را نیمه باز بگذارید و خورش را سی تا چهل دقیقه دیگر با حرارت کم بجوشانید تا جا بیفتد و روغن بیندازد. در این مرحله خورش را اصلاً هم نزنید.
مرحله هشتم: طعم نهایی خورشت را تنظیم کنید
در دقایق انتهای پخت خورش، یک تا دو قاشق غذاخوری آبغوره به خورش اضافه کنید و طعم را بچشید. در صورت احتیاج نمک و فلفل را تنظیم کنید تا مزه دلخواهتان به دست آید.
مرحله آخر: خورش بامیه و بادمجان را سرو کنید
وقتی خورش به غلظت و جاافتادگی دلخواه رسید، شعله را خاموش کنید. خورش را با احتیاط در ظرف سرو بکشید و کنار برنج ایرانی سرو کنید تا از طعم خورشت بامیه و بادمجان با گوشت لذت ببرید.
بیشتر بخوانید:
مواد اولیه خورش بامیه و بادمجان با گوشت چرخ نموده
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
گوشت چرخ نموده | 250 گرم |
بامیه | 300 گرم |
بادمجان قلمی | 3 عدد میانه |
پیاز | 1 عدد بزرگ |
گوجه فرنگی | 3 عدد میانه |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
سیر | 3 حبه |
روغن سرخ کردنی | به مقدار کافی |
زردچوبه | 1 قاشق چای خوری |
نمک، دارچین و فلفل سیاه | به مقدار دلخواه |
آبغوره | 1 تا 2 قاشق غذاخوری |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 25 دقیقه
مدت زمان لازم برای پخت خورش بامیه و بادمجان با گوشت چرخ نموده: 70 دقیقه
مراحل طرز تهیه خورش بامیه و بادمجان با گوشت چرخ نموده (روش سوم)
با استفاده از گوشت چرخ نموده، خورش بامیه و بادمجان سبک تر، یکدست تر و مناسب افرادی می گردد که به غذاهای مجلسی با گوشت قیمه ای علاقه ندارند یا زمان کمتری برای پخت دارند.
مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید
گوشت چرخ نموده را از یخچال خارج کنید تا هم دما با محیط گردد و یخ آن باز گردد. بامیه ها را پاک کنید، بشویید و بگذارید کاملاً خشک شوند. بادمجان ها را بشویید، پوست بگیرید و به صورت طولی برش بزنید، سپس روی آن ها نمک بپاشید و حدود بیست دقیقه صبر کنید تا تلخی شان گرفته گردد، بعد آبکشی و خشک کنید. پیاز را پوست بگیرید و ریز خرد کنید. سیر را نیز پوست بگیرید و ریز خرد کنید. گوجه فرنگی ها را نگینی خرد کنید یا رنده کنید.
برای تهیه گوشت چرخ نموده به روش های حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله دوم: بادمجان ها را سرخ کنید
در تابه ای روغن بریزید و بادمجان های خشک شده را بچینید و با حرارت میانه رو به بالا سرخ کنید تا هر دو طرف طلایی و برشته گردد. سپس روی دستمال روغن گیر قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته گردد.
مرحله سوم: بامیه ها را تفت دهید
اگر بامیه ها بزرگ هستند، آن ها را از وسط نصف کنید. دوباره در همان تابه کمی روغن بریزید و بامیه ها را با حرارت ملایم تفت دهید تا فقط کمی رنگ بگیرند و ظاهر خود را حفظ نمایند. مراقب باشید بیش از حد حرارت ندهید تا له نشوند.
مرحله چهارم: سیر داغ و پیاز داغ اضافه کنید
در ادامه طرز تهیه خورش بامیه و بادمجان، در یک قابلمه مناسب کمی روغن بریزید، پیاز خردشده را اضافه کنید و با حرارت میانه تفت دهید تا طلایی گردد. سیر خردشده و زردچوبه را اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دهید تا عطر مواد بلند گردد.
مرحله پنجم: گوشت چرخ نموده را تفت دهید
گوشت چرخ نموده را به پیاز داغ و سیر داغ روی حرارت اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند و آب آن جمع گردد. در صورت تمایل، کمی فلفل سیاه یا پودر دارچین برای عطر بهتر بریزید.
شما می توانید برای تهیه پودر دارچین به روش ها حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله ششم: سس خورش بادمجان و بامیه را آماده کنید
گوجه فرنگی های خردشده و رب گوجه فرنگی را به گوشت و پیاز اضافه کنید. خوب تفت دهید تا رب کاملاً سرخ گردد. صبر کنید آب گوجه کشیده و سس غلیظ گردد. نمک و فلفل سیاه را به مخلوط بیفزایید و مواد را به خوبی هم بزنید.
مرحله هفتم: خورش بامیه و بادمجان را بپزید
حدود یک و نیم تا دو لیوان آب به خورش اضافه کنید. حرارت را زیاد کنید تا بجوشد، سپس شعله را کم کنید و اجازه دهید خورش با حرارت ملایم پانزده تا بیست دقیقه خوب جا بیفتد و سس غلیظ گردد.
مرحله هشتم: بادمجان و بامیه را به خورش اضافه کنید
ابتدا بادمجان های سرخ شده را به آرامی کف یا روی خورش بچینید، سپس بامیه های تفت داده شده را اضافه کنید. مراقب باشید مواد را هم نزنید تا شکل سبزیجات حفظ گردد. در این مرحله اگر غلظت خورش زیاد بود، کمی آب اضافه کنید.
مرحله نهم: زمان دهید تا خورش بامیه بادمجان جا بیفتد
درب قابلمه را نیمه باز بگذارید و خورش را با حرارت کم سی تا چهل دقیقه دیگر بپزید تا سبزیجات و گوشت خوب جا بیفتد و خورش روغن بیندازد. ترجیحاً خورش را هم نزنید تا بادمجان و بامیه سالم بماند. در دقایق آخر پخت، یک تا دو قاشق غذاخوری آبغوره اضافه کنید و هم بزنید. نمک و فلفل خورش را بچشید و در صورت احتیاج تنظیم کنید.
مرحله آخر: خورش بامیه و بادمجان را سرو کنید
خورش بامیه و بادمجان با گوشت چرخ نموده را در ظرف مناسب بکشید و کنار برنج ایرانی تازه سرو کنید تا از طعم بامیه و بادمجان در کنار گوشت چرخ نموده لذت ببرید.
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه خورش بامیه و بادمجان با مرغ (روش چهارم)
برای تهیه خورش بامیه با بادمجان و مرغ، تمام مراحل آماده سازی و پخت مانند نسخه های قبلی است؛ یعنی ابتدا تلخی بادمجان ها را بگیرید و سپس آنها را سرخ کنید. بامیه ها را پاک کنید و تفت دهید، پیاز و سیر را تفت دهید و سس خورش را آماده کنید.
تنها تفاوت این است که تکه های مرغ را (که به دلخواه می توانند ران یا سینه) باشند جداگانه با کمی روغن و ادویه تفت دهید تا طلایی شوند، سپس آن ها را به همراه بقیه مواد به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید مرغ همراه با خورش به آرامی بپزد و کاملاً مغزپخت و خوش طعم گردد.
بقیه مراحل، از افزودن بادمجان و بامیه تا تنظیم طعم با آبغوره و سرو خورش، مانند همان دستورات قبلی انجام دهید.
را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.
بیشتر بخوانید:
نکات مهم در طرز تهیه خورش بامیه و بادمجان خوشمزه و غلیظ
- بامیه های تازه و سفت انتخاب کنید و هنگام پاک کردن، دم بامیه را خیلی کوتاه نگیرید تا مواد لزج داخل آن خارج نگردد و خورش لعاب دار نگردد.
- وقتی بامیه را می شویید، کامل خشک کنید. رطوبت باعث لزج شدن بامیه در حین پخت می گردد.
- بامیه ها را فقط برای چند دقیقه با حرارت میانه تفت دهید و از پخت طولانی یا هم زدن زیاد آن ها در خورش بپرهیزید تا سالم و بدون لزج شدن بمانند.
- بادمجان ها را پس از پوست گرفتن و برش، با نمک تلخی گیری کنید و بعد از شستن، کاملاً خشک و سپس سرخ کنید تا در خورش طعم خوبی داشته باشد.
- در مراحل انتهای پخت، مواد را هم نزنید تا بادمجان و بامیه له نشوند و شکل ظاهری خود را در خورشت حفظ نمایند.
- حرارت را در مرحله پخت نهایی همواره ملایم نگه دارید تا خورش آرام جا بیفتد و طعم مواد به خوبی ترکیب گردد.
- برای خوش عطر شدن خورش، سیر تازه و ادویه هایی مثل زردچوبه و فلفل سیاه را همواره به موقع و به مقدار بهره ببرید.
- برای درست کردن این خورشت، حتماً گوجه فرنگی خوب رسیده یا پوره گوجه به کار ببرید تا طعم خورش طبیعی تر و رنگ آن مجذوب کننده تر گردد.
- آبغوره را در انتها پخت خورشت و گوشت اضافه کنید و مقدار آن را به دقت تنظیم کنید تا هم گوشت چغر نگردد و بپزد و هم خورش را بیش از حد ترش یا رقیق نکنید.
- هنگام پخت نهایی، اجازه دهید خورش به غلظت مناسب برسد؛ خورش بامیه و بادمجان باید نسبتاً غلیظ باشد و آبکی نباشد تا طعم مواد به خوبی در آن حس گردد.
فوت و فن های خوشمزه شدن خورشت بادمجان با بامیه
چگونه خورش بامیه و بادمجان را جاافتاده و غلیظ کنید؟
- پس از اضافه کردن بادمجان و بامیه و تنظیم آب خورش، حتماً حرارت را خیلی ملایم کنید و درب قابلمه را نیمه باز بگذارید؛
- اجازه دهید خورش به آرامی بجوشد تا هم زمان برای ترکیب شدن طعم ها کافی باشد و هم آب اضافی بخار گردد؛
- خورش را زیاد هم نزنید تا بادمجان و بامیه له نشوند و ظاهر خورش سالم و تمیز بماند.
چگونه جلوی لزج شدن بامیه را در خورش بگیرید؟
- همواره بامیه های تازه و کوچک انتخاب کنید؛
- هنگام پاک کردن، دم بامیه را کوتاه نکنید؛
- پس از شستن بامیه، آن ها را کاملاً خشک کنید؛
- فقط برای چند دقیقه و در مدت زمان کوتاهی با حرارت میانه تفت دهید؛
- خورش را زیاد هم نزنید؛
- بامیه ها را به آرامی به خورش اضافه کنید تا ساختار خود را حفظ نمایند.
اگر خورش شما آبکی یا خیلی رقیق بود، چه کاری باید انجام دهید؟
اگر در انتها پخت، خورش بامیه و بادمجان بیش از حد آبکی بود، شعله را کمی بالا ببرید و درب قابلمه را بردارید. اجازه دهید خورش چند دقیقه بدون درب بجوشد تا آب اضافی آن بخار گردد و غلظت مناسبی پیدا کند. در این مرحله مرتب خورش را زیر نظر داشته باشید و مواد را به هیچ عنوان هم نزنید تا ظاهر بادمجان و بامیه حفظ گردد. وقتی خورش به غلظت دلخواه رسید، شعله را خاموش کنید و آن را برای سرو آماده کنید.
منبع: افق کوروش