طرز تهیه تپسی کباب ترکیه ای ، چرا تپسی خشک میشه یا آب میندازه؟
به گزارش مجله بوشهری ها، تپسی کباب (Tepsi Kebabı) یا سینی کباب یکی از و ساده هستش که با گوشت چرخ نموده درست می شه و اصالتا به کشور ترکیه تعلق داره. این کباب شباهت زیادی به خودمون داره؛ ولی داخل فر یا تنور درست می شه و با استایل ترکی سرو می شه. شما به دلخواه می تونید تپسی کباب رو در فر یا در تابه روی گاز آماده نموده و با برنج یا با نان پیتا یا لواش سرو کنید. با این مقاله از در همراه ما باشید تا طرز تهیه تپسی کباب ترکیه ای رو به شما آموزش بدیم.

طرز تهیه تپسی کباب ترکیه ای در یک نگاه
برای تهیه تپسی کباب ترکیه ای، اول پیاز رو رنده کنید و آبش رو بگیرید، سیر رو هم ریز رنده کنید. جعفری، فلفل دلمه قرمز و فلفل سبز رو هم خرد نموده و با گوشت چرخ نموده مخلوط کنید؛ بعد ادویه ها رو اضافه کنید و مایه رو چند دقیقه به خوبی ورز بدید و 30 تا 60 دقیقه در یخچال استراحت بدید. در این فاصله، بادمجون ها رو حلقه ای برش بزنید، نمک بپاشید و در روغن سرخ کنید. حالا کف سینی فر یا ظرف پیرکس رو کمی چرب نموده و مایه گوشت رو به ضخامت حدود 1 سانتی متر پهن کنید. گوجه فرنگی، پیاز، فلفل سبز و بادمجون های سرخ شده رو روی مایه کباب بچینید. در ادامه، با رب گوجه یا رب فلفل، آب، روغن و نمک یه سس نسبتا رقیق درست کنید و روی کباب بریزید. این کباب رو در فر از قبل گرم شده با دمای 200 درجه سانتی گراد به مدت 40 تا 45 دقیقه بپزید و در صورت تمایل، چند دقیقه آخر گریل رو روشن کنید. در نهایت، تپسی کباب رو مثل پیتزا برش بزنید و همراه با نون یا برنج، کنار ماست یا سالاد چوپان سرو کنید.
برای مطالعه مواد لازم، جزییات و مراحل درست کردن تپسی کباب ترکیه ای ادامه این مطلب رو مطالعه کنید.
مواد لازم برای تهیه تپسی کباب ترکیه
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
گوشت چرخ نموده | 700 گرم |
پیاز | 1 عدد بزرگ |
جعفری تازه و ساطوری خرد شده | 1 قاشق غذاخوری |
فلفل دلمه قرمز | 1 عدد |
سیر | 2 حبه |
فلفل سبز | 1 عدد |
نمک | 1 قاشق چای خوری |
فلفل سیاه | 1 قاشق چای خوری |
آویشن | 1 قاشق چای خوری |
فلفل قرمز | 1 قاشق چای خوری |
روغن سرخ کردنی | به میزان کافی |
مواد لازم برای تهیه سس تپسی کباب
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
رب گوجه (یا رب فلفل) | 1 قاشق غذاخوری |
آب جوش | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
روغن | 2 قاشق غذاخوری |
نمک | نصف قاشق چای خوری |
مواد لازم برای روی تپسی کباب و سرو آن
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
گوجه فرنگی | 2 عدد |
فلفل سبز | 2 عدد |
پیاز | 1 عدد میانه |
بادمجان | 2 عدد |
روغن سرخ کردنی | به میزان کافی |
نان یا برنج | برای سرو با تپسی کباب |
ماست و سالاد | برای سرو با تپسی کباب |
مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 30 تا 40 دقیقه
مدت زمان لازم برای استراحت مایه تپسی کباب: 30 تا 60 دقیقه
مدت زمان لازم برای پخت تپسی کباب در فر: 40 تا 45 دقیقه
مراحل طرز تهیه تپسی کباب ترکیه ای
طرز تهیه تپسی کباب ترکیه ای با استفاده از گوشت چرخ نموده گوساله و گوسفندی مخلوط یا گوسفندی خالص در فر یا در تابه روی گاز قابل انجامه.
مرحله اول: مواد اولیه رو آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه تپسی کباب ترکیه، یک عدد پیاز شسته شده و بدون پوست رو رنده کنید. پیاز رنده شده رو با دست فشار بدید و آبش رو دور بریزید و فقط تفاله پیاز رو نگه دارید.
حبه های سیر شسته شده و بدون پوست رو هم به صورت ریز رنده کنید و کنار بذارید. میزان کمی جعفری تازه پاک شده و شسته شده رو هم به صورت ریز ساطوری کنید تا به میزان یک قاشق غذاخوری جعفری خرد شده داشته باشید. فلفل دلمه ای قرمز و فلفل سبز تند رو هم به صورت نگینی ریز خرد کنید. یادتون باشه هرچی مواد ریزتر خرد بشن، مایه کباب یکدست تر و زیباتر در میاد.
مرحله دوم: مایه تپسی کباب رو درست کنید
حالا دیگه وقتشه گوشت چرخ نموده رو داخل یه کاسه بزرگ بریزید. پیاز و سیر رنده شده، جعفری خرد شده و فلفل های نگینی ریز شده رو هم به گوشت چرخ نموده اضافه کنید. این مواد رو به خوبی ورز بدید تا گوشت و سبزیجات به خوبی مخلوط بشن.
در صورت تمایل، برای خرید انواع گوشت مانند گوشت چرخ نموده می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله سوم: ادویه ها رو اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه سینی کباب ترکی، باید همه ادویه ها شامل نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و آویشن رو هم به مایه کباب اضافه کنید. حالا باید مایه تپسی کباب رو حداقل به مدت 5 دقیقه حسابی با دست ورز بدید، توی کاسه بچرخونید و فشار بدید تا حالت چسبناک و یکدست پیدا کنه. این ورز دادن باعث می شه گوشت موقع پخت وا نره و مزه ها کاملا با هم قاطی بشن.
برای خرید انواع ادویه ها مانند نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و آویشن می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله چهارم: مایه کباب تپسی رو استراحت بدید
بعد از اینکه مایه تپسی کباب آماده شد، روی کاسه رو با درپوش مناسب یا با سلفون بپوشونید. این کاسه رو برای 30 تا 60 دقیقه داخل یخچال بذارید تا مایه کباب خودش رو بگیره و مزه ها هم کاملا به خورد هم برن.
مرحله پنجم: بادمجان ها رو سرخ کنید
در فاصله استراحت کردن مایه کباب، بادمجان ها رو به صورت حلقه ای برش بزنید و روی حلقه های بادمجان نمک بپاشید تا موقع سرخ کردن روغن کمتری جذب کنن. سپس، میزانی روغن رو در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت میانه بذارید تا داغ بشه. برش های بادمجان رو در این تابه بچینید و هر دو طرف اون ها رو سرخ کنید. بادمجان های سرخ شده رو برای چند دقیقه روی دستمال حوله ای بذارید تا روغن اضافی شون گرفته بشه.
برای خرید روغن سرخ کردنی و بادمجان سرخ شده منجمد می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله ششم: مایه تپسی کباب رو در سینی پهن کنید
حالا باید سینی فر یا ظرف پیرکس مناسبی رو بردارید. کف ظرف رو با کمی روغن چرب کنید تا مایه کباب بهش نچسبه. حالا کل مایه گوشت رو توی سینی یا ظرف مورد نظرتون بریزید و با دست کف ظرف پخش کنید. ضخامت لایه گوشت باید حدود 1 تا 1.5 سانتی متر باشه.
دقت کنید که همه جای سینی یکدست و همسطح بشه؛ چون اگه یک قسمت ضخیم تر باشه خوب نمی پزه. می تونید با کف دست کمی فشار بدید یا پشت قاشق رو خیس کنید و روی مایه تپسی کباب بکشید تا سطحش صاف بشه.
مرحله هفتم: مواد رو روی مایه تپسی کباب بچینید
حالا وقت تزئین روی کبابه. بنابراین، گوجه فرنگی ها، فلفل سبز و پیاز شسته شده رو حلقه ای برش بزنید و یکی در میون روی سطح گوشت بچینید. بادمجان های سرخ شده رو هم لابه لای این مواد قرار بدید. این مواد نه تنها طعم کباب رو خوشمزه تر می کنن، بلکه ظاهر خیلی زیبایی هم بهش می دن. الان دیگه باید فر رو هم با دمای 200 درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم بشه.
مرحله هشتم: سس تپسی کباب رو درست کنید
برای اینکه تپسی کباب خشک نشه و طعم بهتری بگیره، باید یه سس خوشمزه براش آماده کنین. بنابراین، رب گوجه فرنگی یا رب فلفل رو با یک لیوان آب مخلوط کنید و در کاسه مناسبی بریزید. بعد دو قاشق غذاخوری روغن و نصف قاشق چای خوری نمک هم به این مواد اضافه کنید و حسابی هم بزنید تا مایه یکدستی ایجاد بشه. این سس باید رقیق باشه تا راحت روی گوشت و سبزیجات پخش بشه. حالا سس تپسی کباب رو به آرومی روی سطح کباب بریزید و مطمئن بشید که همه قسمت ها مرطوب بشن.
برای خرید رب گوجه فرنگی می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله نهم: تپسی کباب رو بپزید
حالا نوبت پخته. پس سینی کباب رو در طبقه میانی فر گرم بذارید و حدود 40 تا 45 دقیقه بهش زمان بدید تا کاملا پخته بشه. در این مدت گوشت کامل می پزه و سبزیجات روی کار هم نرم و برشته می شن. اگر می خواید روی کباب طلایی و خوشرنگ بشه، می تونید در 5 دقیقه آخر فر رو روی حالت گریل تنظیم کنید. یادتون باشه موقع پخت، سینی یا محتویاتش رو خیلی جابه جا نکنید تا گوشت آب نندازه.
مرحله آخر: تپسی کباب رو سرو کنید
بعد از گذشت این مدت، سینی رو از فر دربیارید و یکی دو دقیقه کنار بذرید تا تپسی کباب کمی خنک بشه و راحت تر برش بخوره. بعد می تونید این کباب خوشمزه رو مثل پیتزا برش بزنید و سر سفره بذارید. تپسی کباب داغ با نون پیتا یا لواش یا حتی با یاخیلی خوشمزه می شه. کنارش هم می تونید ماست () یا سالاد ترکی (سالاد چوپان) بذارید تا یک وعده کامل و دلچسب داشته باشید.
برای خرید ماست، انواع نان و انواع برنج می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
بیشتر بخوانید:
روش تهیه تپسی کباب ترکیه در تابه روی گاز
طرز تهیه تپسی کباب ترکیه در تابه روی گاز درست مثل همون چیزیه که در رسپی بالا براتون گفتیم؛ با این تفاوت که این بار باید کف یه تابه بزرگ و نچسب رو کمی چرب کنید و مایه گوشت رو به صورت یک لایه یکنواخت با ضخامت حدود 1 سانتی متر پهن کنید؛ روی گوشت گوجه فرنگی، پیاز حلقه ای، فلفل سبز و بادمجان سرخ شده بچینید؛ سس رو هم آماده کنید و روی مواد بریزید.
بعد درب تابه رو ببندید و با حرارت ملایم حدود 30 تا 40 دقیقه اجازه بدید بپزه تا گوشت کاملا مغزپخت بشه و سس به خوردش بره؛ در آخر، اگر خواستین می تونین چند دقیقه حرارت رو زیاد کنین تا روی کباب برشته تر بشه.
نکات مهم در طرز تهیه تپسی کباب ترکی
- پیاز رو ریز رنده کنید تا با گوشت قاطی بشه و مایه کباب موقع پخت وا نره.
- گوشت و مواد رو خوب و طولانی ورز بدید تا حالت چسبندگی پیدا کنه و انسجام کباب حفظ بشه.
- مایه رو بعد از ورز دادن حداقل نیم ساعت توی یخچال بذارید تا خودش رو بگیره و مزه ها با هم ترکیب بشن.
- موقع پهن کردن گوشت داخل سینی یا تابه، ضخامت رو یکنواخت بگیرید تا همه جای کباب همزمان بپزه.
- برای خوش رنگ شدن، از رب فلفل ترکی یا رب گوجه باکیفیت بهره ببرید.
- وقتی سس رو اضافه می کنید، مطمئن بشید که کل سطح کباب مرطوب بشه.
- حرارت رو ملایم نگه دارید، چه توی فر چه روی گاز؛ چون حرارت زیاد باعث می شه گوشت زود بسوزه و مغزپخت نشه.
- اگه می خواید ظاهر غذا قشنگ تر بشه، گوجه، پیاز، بادمجان سرخ شده و فلفل ها رو مرتب و تزئینی بچینید.
- توی 5 دقیقه آخر می تونید شعله گاز رو زیاد کنید یا فر رو روی حالت گریل بذارید تا سطح کباب خوشرنگ و برشته بشه.
فوت و فن های خوشمزه شدن تپسی کباب
تپسی کباب همون کباب تابه ای خودمونه؟
تقریبا همونه، ولی توی ترکیه با رب فلفل، جعفری و فلفل های رنگی درست می کنن و روی گوشت سبزیجات می چینن و با سس می پزن.
آیا تپسی کباب حتما باید توی فر پخته بشه؟
نه، اگه فر ندارید می تونید توی تابه روی گاز با درب بسته و حرارت ملایم هم بپزید.
مایه تپسی کباب باید استراحت کنه؟
بله، حداقل نیم ساعت توی یخچال بذارید تا مزه ها خوب با هم ترکیب بشن.
چه گوشتی برای تپسی کباب بهتره؟
گوشت چرخ نموده گوسفندی یا مخلوط گوسفند و گوساله برترین انتخابه؛ چون هم خوشمزه تره هم خشک نمی شه.
چرا گاهی اوقات تپسی کباب خشک می شه یا آب می ندازه؟
اگه سس تپسی کباب رو با غلظت مناسب درست کنید و همه جای کباب بریزید و درضمن، حرارت هم ملایم باشه، تپسی کباب خوش آب و رنگ تون نه خشک می شه و نه آبکی درمیاد.
تپسی کباب رو با چی سرو کنیم؟
نان تازه یا برنج ساده عالیه؛ سالاد چوپان یا ماست هم خیلی با تپسی کباب می چسبه.
می شه بادمجون رو از مواد تپسی کباب حذف کنیم؟
بله، بادمجون اختیاریه. البته، تپسی کباب باهاش خوشمزه تر می شه ولی بدون اون هم می تونید درست کنید
منبع: افق کوروش