طرز تهیه کله تنوری ، کله پاچه بریان با دستور اصلی ترک های عثمانی

به گزارش مجله بوشهری ها، کله پاچه تنوری یکی از روش های پخت خلاقانه کله پاچه است. یکی از محبوب ترین انواع غذاهای سنتی ایرانی و از است که در بسیاری از دیگر نقاط خاورمیانه مانند ترکیه نیز طبخ می گردد و هواداران زیادی دارد. جالب است بدانید، طرز تهیه کله پاچه گوسفندی در ترکیه علاوه بر روش معمول، اخیرا به صورت تنوری و بریان نیز رواج یافته است. این روش پخت، به مراتب ساده تر از طرز تهیه کله پاچه ساده خانگی است و در حال حاضر توجه بسیاری از علاقه مندان به این غذا را جلب نموده است. اگر شما هم از هواداران پر و پا قرص کله پاچه هستید، با ما در این مقاله از در همراه باشید تا طرز تهیه کله تنوری به سبک عثمانی را به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه کله تنوری ، کله پاچه بریان با دستور اصلی ترک های عثمانی

مواد لازم برای تهیه کله تنوری در فر

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
کله گوسفندی2 عدد
سیر5 حبه
پولبیبر2 قاشق غذاخوری
نمکبه میزان لازم
روغن مایعبه میزان کافی
پیاز، نارنج یا لیموترشبرای سرد کله تنوری
نانبرای سرو کله تنوری

مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 1 ساعت

مدت زمان لازم برای تهیه کله تنوری: 1 ساعت و نیم

جشنواره زمستانه جایزه باران

در جشنواره جایزه باران ، با خرید هر 300 هزار تومان از کل فاکتور و خرید هر 100 هزار تومان از برندهای حامی جشنواره، 1 امتیاز کسب نموده و در قرعه کشی روزانه، یک دستگاه پژو 207 شرکت داده خواهید شد. این جشنواره از 1 دی ماه به مدت 3 ماه (30 اسفندماه) برگزار خواهد شد. قرعه کشی هر روز، بر اساس خرید روز قبل، انجام می گردد و لایو قرعه کشی، هر روز ساعت 17 از اینستاگرام (okcs.ir@) پخش خواهد شد.

برندهای حامی جشنواره:

دلستر، نوین زعفران، فامیلا، ساحل کنار، کلییر، لوکس، داو، پریل، پرسیل، شاوما، تاژ، هراز، شف هو، مای لیدی، رعنا، بهروز، مزمز، نستله، عقاب، نادی، دنت، رامک، باراکا، اوه.

مراحل طرز تهیه کله تنوری (کله بریان)

طرز تهیه کله تنوری به سبک ترکیه ظرف یک ساعت و نیم در فر و بدون احتیاج به پخت در قابلمه به سادگی قابل انجام است. برای این منظور، ابتدا درست مانند طرز تهیه کله پاچه بازاری باید کله را حسابی تمیز کنید و موهای آن را کاملا کز بدهید. را بلد هستید؟

مرحله اول: کله گوسفندی را تمیز کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه کله تنوری، ضروری است کله گوسفندی را به خوبی تمیز کنید. انجام این کار، حتی در خصوص کله گوسفندی پاک شده ای که به صورت آماده خریداری می کنید هم ضرورت دارد. روش پاک کردن کله گوسفندی به این صورت است که ابتدا باید تمام سطوح کله را روی شعله ملایم بگیرید تا همه موهای به جای مانده و کرک های موجود در زوایای کله از بین بروند و اصطلاحا کِز بخورند.

این کار را به شکلی انجام دهید که پوست کله تا میزان ای برشته گردد. توجه داشته باشید، در زیر هر یک از چشم های کله گوسفندی حفره ای وجود دارد که معمولا با چاقو گرفته نمی گردد. این حفره ها را حتما باید با دقت حرارت بدهید تا موهای زائدشان کاملا کز داده گردد.

برای اطمینان از پاک شدن کله گوسفندی، هر یک از کله ها را با ساطور یا یک چاقوی تیز و بزرگ از وسط (از کنار زبان و لب در امتداد گوش) برش بزنید. سپس، قسمت بینی را جدا کنید و دور بیندازید. اجازه بدهید مغز گوسفند در داخل جمجمه باقی بماند.

در صورت تمایل، برای خرید کله پاچه آماده و تمیز شده می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله دوم: کله گوسفندی را بشویید

در این مرحله از طرز تهیه کله بریان، ابتدا باید فر را روی دمای 220 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا برای 30 دقیقه یا بیشتر روشن بماند و کاملا داغ گردد. سپس، درست مانند طرز تهیه کله پاچه طباخی، ضروری است کله پاک شده را همراه با میزانی آب در قابلمه مناسبی قرار دهید تا برای 15 دقیقه خیس بخورد.

سپس، آب قابلمه را خالی کنید و کله بره را زیر شیر آب بگیرید و مجاری بینی و گوش و بعلاوه، دهان و زبان آن به خوبی شستشو دهید. سپس، دوباره کله را در قابلمه پر از آب غوطه ور نموده و این کار را تا زمانی تکرار کنید که آب درون قابلمه کاملا زلال و پاکیزه گردد. دندان های گوسفند را نیز با یک مسواک تمیز تا جای ممکن شستشو دهید.

مرحله سوم: کله گوسفندی را در فر بگذارید

حالا، کله های نصف شده و به دقت پاک و شسته شده را روی سینی پنجره ای فر بگذارید و در پایین ترین طبقه فر قرار دهید. توجه داشته باشید، سینی اصلی فر حتما باید زیر این سینی مشبک فر قرار گیرد.

پیشنهاد می کنیم، نصف لیوان آب هم کف سینی پایینی بریزید تا فضای داخلی فر در طول پخت کاملا بخار کند و روند طبخ کله تنوری آسان تر گردد. پس از آن، درب فر را ببندید و اجازه دهید کله ها به مدت 30 دقیقه با حرارت 220 درجه سانتی گراد بپزند و برشته شوند. در طول این مدت، درب فر را به هیچ عنوان باز نکنید.

مرحله چهارم: دمای فر را کمتر کنید

پس از گذشت این مدت، در این مرحله از پخت کله بره تنوری، دمای فر را کمتر نموده و روی 150 درجه سانتی گراد بگذارید. حالا، اجازه بدهید کله پاچه بریان شما به مدت یک ساعت و نیم دیگر با دمای 150 درجه سانتی گراد داخل فر باقی بماند و کاملا پخته و اصطلاحا سوخاری گردد. در این فاصله هم اصلا درب فر را باز نکنید.

مرحله پنجم: فر را خاموش کنید

بعد از گذشت یک ساعت و نیم دیگر، وقت آن است که فر را خاموش کنید. هنوز نباید درب فر را باز کنید. در واقع، ضروری است کله پاچه سوخاری ترکیه را برای مدتی دیگر داخل فر به حال خودش بگذارید. پس از آن که فر کاملا خنک شد، می توانید درب آن را باز نموده و کله تنوری را از فر خارج کنید.

مرحله ششم: سس مخصوص کله تنوری را آماده کنید

در فاصله خنک شدن فر، بهتر است سراغ درست کردن سس مخصوص کله بره بریان بروید. برای این منظور، پولبیبر () را داخل هاون بریزید و حبه های سیر شسته شده و بدون پوست را نیز به آن اضافه کنید. ترکیب سیر با پولبیبر را به خوبی بکوبید تا سیر حسابی پوره شده و با پولبیبر مخلوط گردد.

برای خرید انواع ادویه مانند پولبیبر می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله هفتم: روغن مایع را اضافه کنید

پس از آن که از مخلوط شدن پولبیبر با سیر کاملا مطمئن شدید، چند قاشق روغن مایع را نیز همراه با کمی نمک در این ترکیب بریزید و به خوبی هم بزنید. توجه داشته باشید، میزان روغن باید به میزان ای باشد که سس شما بیش از میزان رقیق یا خیلی غلیظ نگردد.

برای خرید روغن مایع و نمک می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله هشتم: نان را برش بزنید

حالا، نانی که برای سرو همراه با کله بریان ترکیه در نظر گرفتید را به قطعاتی در ابعاد میانه برش بزنید. قطعات نان برش خورده را کف سینی مخصوصی قرار دهید که برای سرو کله پاچه سوخاری در نظر گرفته اید.

برای خرید انواع نان می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله نهم: قطعات نان را طعم دار کنید

پس از برش زدن و چیدن نان در ظرف سرو، وقت آن است که سینی اصلی فر را از دستگاه خارج کنید. با بیرون آوردن این سینی از فر، متوجه می شوید که بخشی از آبی که قبلا کف سینی ریختید با روغن و مواد خارج شده از کله گوسفندی ترکیب شده و در آن به جای مانده است.

این آب گوشت خوشمزه را با قاشق روی قطعات نان بریزید. سپس، چند قاشق از سس پولبیبر و سیر را هم به این ترکیب اضافه کنید تا قطعات نان کاملا طعم دار و لذیذ شوند.

مرحله دهم: گوشت کله ها را جدا کنید

پس از انجام مراحل بالا، نوبت به خارج کردن کله ها از فر می رسد. بعد از بیرون آوردن کله تنوری از فر، گوشت آن را کاملا از استخوان جدا کنید. این کار را باید با دقت و حوصله زیادی انجام دهید تا هیچ استخوانی جا نماند و در زمان نوش جان کردن این غذای لذیذ اصلا اذیت نشوید.

مرحله آخر: کله تنوری را سرو کنید

پس از انجام مراحل بالا، قطعات گوشت کله تنوری را روی نان هایی قرار دهید که قبلا در سینی قرار دادید و با آب گوشت و سس طعم دار کردید. در آخر، چند قطره آب نارنج یا آبلیموی تازه هم روی گوشت کله بچکانید و سینی را با برش های پیاز، نارنج یا لیموی تازه تزیین کنید. این غذای چرب و لذیذ را همراه با سس مخصوصی که پیش تر درست کردید سرو کنید.

بیشتر بخوانید:

نکات مهم در طرز تهیه کله تنوری (کله پاچه سوخاری)

  • اگر هوادار غذاهای تند نیستید، برای درست کردن سس مخصوص کله بریان به جای پولبیبر می توانید از پودر پاپریکا (طرز تهیه پودر فلفل پاپریکا) بهره ببرید.
  • اگر به پولبیبر دسترسی ندارید، برای تهیه سس مخصوص می توانید پودر فلفل قرمز یا پرک فلفل قرمز را جایگزین پولبیبر کنید.
  • در صورت تمایل، می توانید به جای مانده سس مخصوص را در ظرف شیشه ای درپوشیده ای بریزید و در وعده های دیگر با کله تنوری یا سایر غذاهای دلخواه خود به عنوان چاشنی مصرف کنید. شما می توانید سس پولبیبر و سیر را تا 2 ماه در یخچال نگهداری کنید.
  • با توجه به این که آب کله اصلا نمک ندارد، پیشنهاد می کنیم میزان کمی نمک هم روی قطعات نان طعم دار شده بپاشید.
  • در آخر، می توانید میزانی سس پولبیبر و سیر را نیز روی گوشت کله بریزید.

فوت و فن های خوشمزه شدن کله تنوری به سبک عثمانی

در هنگام خرید و انتخاب کله پاچه به چه نکاتی دقت کنیم؟

در هنگام خرید کله پاچه یکی از مهم ترین نکات این است که کله پاچه گوسفندی را از بز تشخیص دهید. برای این منظور، ضروری است توجه داشته باشید که روی کله گوسفندی، درست زیر چشم ها، حفره ای وجود دارد. کله بز این حفره ها را ندارد. در مجموع، توصیه می کنیم برای خرید کله پاچه حتما به فروشگاه های معتبر مراجعه کنید.

زمان پخت کله تنوری چقدر است؟

زمان مورد احتیاج برای طبخ کامل و آماده شدن کله بریان چیزی در حدود یک ساعت و نیم است. این مدت به مراتب کوتاه تر از زمان پخت کله پاچه در قابلمه (بین 5 الی 6 ساعت) است.

طرز تهیه کله پاچه خوزستانی چگونه است؟

روش طبخ کله پاچه خوزستانی مانند طرز تهیه کله پارچه بازاری است و با شیوه ای که در این مطلب برایتان گفتیم تفاوت دارد و در قابلمه یا زودپز انجام می گردد.

منبع: افق کوروش
انتشار: 17 بهمن 1403 بروزرسانی: 17 بهمن 1403 گردآورنده: bushehrherfa.ir شناسه مطلب: 2353

به "طرز تهیه کله تنوری ، کله پاچه بریان با دستور اصلی ترک های عثمانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کله تنوری ، کله پاچه بریان با دستور اصلی ترک های عثمانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید