طرز تهیه مرحله به مرحله زولبیا بامیه قنادی در خانه
به گزارش مجله بوشهری ها، زولبیا بامیه از جمله شیرینی های قدیمی و سنتی در منطقه خاورمیانه و بعضی کشورهای شمال آفریقا مثل الجزایر است. اگر چه تقریبا در تمام ایام سال می توانید از مغازه های قنادی و شیرینی فروشی زولبیا بامیه تهیه کنید اما روزهای ماه مبارک رمضان با طعم شیرین این دسر لذیذ در کنار دسرهایی مثل و انواع گره خورده اند. اگر دوست دارید زولبیا بامیه خانگی را خودتان در منزل تهیه کنید تا در تمام ماه های سال دسترسی به آن برای تان مقدور باشد طرز تهیه مرحله به مرحله زولبیا بامیه قنادی در خانه و نیز ترکیب دقیق مواد تشکیل دهنده آن را در مجله خبرنگاران بخوانید.
جهت دریافت خدمات اجرای گاردن روف با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. روف گاردن و بام سبز با بهترین قیمت و بهترین کیفیت را از ما بخواهید.
طرز تهیه زولبیا بامیه قنادی در خانه
مواد لازم برای شهد زولبیا بامیه
آب: ½ یک لیوان فرانسوی
شکر: 2 و ½ لیوان فرانسوی
زعفران دم نموده غلیظ: به مقدار دلخواه
آبلیمو: 1 قاشق غذاخوری
گلوکز مایع یا شربت ذرت: 2 قاشق غذاخوری
گلاب: ¼ لیوان فرانسوی
طرز تهیه شهد زولبیا بامیه
برای درست کردن شهد این شیرینی ابتدا آب و گلاب را در یک قابلمه بریزید و روی شعله ملایم گاز به جوش بیاورید. زمانی که ترکیب آب و گلاب به جوش آمد زعفران و آبلیمو را اضافه کنید و هم بزنید. سپس شکر را اضافه کنید. شکر را هم نزنید، اجازه دهید کمی ته نشین گردد و کمی خود به خود حل گردد. سپس با کفگیر چوبی شکر را هم بزنید. گلوکز مایع را هم اضافه کنید و هم بزنید. زیر شعله گاز را خاموش کنید و اجازه دهید شهد حسابی سرد گردد و به غلظت خوبی برسد. همین مقدار مواد را برای تهیه شهد زولبیا هم به کار ببرید.
طرز تهیه بامیه قنادی
مواد لازم
آرد قنادی: یک لیوان فرانسوی سر پر
کره یا روغن جامد: 40 گرم
تخم مرغ: 2 عدد
شکر: 2 قاشق غذاخوری
روغن مایع برای سرخ کردن: به مقدار لازم
ماسوره پارچه ای
طرز تهیه
پخت زولبیا بامیه در منزل کار سختی نیست. برای درست کردن بامیه به روش قنادی ها ابتدا آب و کره را در یک قابلمه بریزید و اجازه دهید روی شعله ملایم گاز به دمای جوش برسد. وقتی آب و کره به جوش آمد شکر و آرد را اضافه کنید. این کار را به صورت تدریجی انجام ندهید و خیلی سریع شکر و آرد را اضافه کنید. بلافاصله این ترکیب را به صورت هم بزنید تا یک مایه خمیری وسط قابلمه درست گردد.
اجازه دهید خمیر به دست آمده سرد گردد. در مرحله بعد تخم مرغ ها را یکی یکی اضافه کنید و بعد از اضافه کردن هر تخم مرغ با همزن برقی، مایه را هم بزنید. خمیری که به دست می آید باید حتما چسبناک باشد و از هم نپاشد. اگر خمیر چسبناک نبود نصف یک عدد تخم مرغ دیگر را هم به خمیر اضافه کنید و با همزن بزنید.
خمیر را در قیف ماسوره پارچه ای بریزید. در یک قابلمه مقداری روغن بریزید. مقدار روغن باید به حدی باشد که بامیه ها در آن غوطه ور شوند. روغن را داغ نکنید. ابتدا بامیه ها را از داخل ماسوره با قیچی چرب شده یکی یکی برش بزنید و داخل روغن بریزید و سپس روغن را داغ کنید. بامیه ها را در روغنی با حرارت متوسط سرخ کنید تا بامیه ها مغزپخت شوند.
بعد از سرخ شدن و طلایی شدن سطح بامیه ها آن ها را در شهدی که در دمای محیط سرد شده بریزید. شهد نباید در یخچال سرد گردد. بامیه ها باید 2 الی سه دقیقه در شهد بمانند و سپس از آن خارج شوند تا نرم و خمیری نشوند.
طرز تهیه زولبیا قنادی
مواد لازم
نشاسته گل: 120 گرم
ماست همزده پرچرب: 120 گرم
گلاب: 1 قاشق غذاخوری
زعفران دم نموده غلیظ: 2 قاشق غذاخوری
روغن مایع: 1 قاشق غذاخوری
آرد سفید: 2 قاشق غذاخوری
بیکینگ پودر: ½ قاشق چایخوری
روغن مایع برای سرخ کردن: به مقدار کافی
طرز تهیه
برای درست کردن زولبیا قنادی در خانه ابتدا نشاسته و ماست را با هم مخلوط کنید. مایه ای که به دست می آید باید هموار و لطیف و یکدست باشد. حالا گلاب، زعفران دم نموده غلیظ، روغن مایع و آرد را به این مایه اضافه کنید و حدود 5 دقیقه با همزن برقی بزنید تا تمام مواد خوب با هم ترکیب شوند. در همان حین بیکینگ پودر را هم اضافه کنید. این مایه باید حدود 3 الی چهار ساعت استراحت کند پس روی ظرف را با سلفون بپوشانید و در یک جای گرم (دمای محیط آشپزخانه مناسب است) بگذارید.
در یک قابلمه روغن مایع بریزید و اجازه دهید روغن حسابی داغ گردد. مایه زولبیا را در قیف مخصوص زولبیا (از مغازه فروش لوازم قنادی تهیه کنید) بریزید و سپس زولبیاها را از داخل قیف به اندازه دلخواه دربیاورید و در روغن داغ بریزید و برای این که زولبیاها خوشرنگ و طلایی شوند روی شعله ملایم گاز سرخ کنید. بلافاصله بعد از بیرون آوردن زولبیا از روغن داغ آن را در شهد گرم قرار دهید. سه الی چهار ثانیه صبر کنید تا زولبیا طعم بگیرد و سپس در یک توری یا آبکش قرار دهید تا شهد اضافی گرفته گردد سپس در ظرف مورد نظر بچینید.
فوت و فن طرز تهیه زولبیا بامیه قنادی و بازاری در خانه
*مایه به دست آمده برای زولبیا باید به غلظت ماست باشد یعنی نه خیلی رقیق و نه خیلی غلیظ. اگر مایه سفت بود کمی آب به آن اضافه کنید. مراقب باشید آب زیاد اضافه نکنید چون مایه زولبیا بعد از استراحت رقیق تر می گردد.
*روغن بامیه برخلاف روغن زولبیا نباید داغ باشد. بامیه ها را در روغن سرد بریزید و سپس شعله زیر قابلمه را روشن کنید تا روغن به حد متوسط داغ گردد و بامیه ها مغزپخت شوند.
*شهدی که برای بامیه استفاده می نماید باید در دمای محیط سرد سرد شده باشد. اما شهد مورد استفاده برای زولبیا باید گرم باشد و بلافاصله زولبیا را بعد از بیرون آوردن از قابلمه در شهد گرم قرار دهید. اگر شهد زولبیا خیلی داغ باشد زولبیاها شکرک می زنند.
*زولبیاها و بامیه ها را بعد از بیرون آوردن از شهد روی هم نگذارید چون خمیر می شوند. بهتر است در یک سینی عظیم دانه دانه زولبیا و بامیه ها را بچینید و روی هم تلنبار نکنید.
*غلظت شهد باید به اندازه عسل باشد یعنی غلیظ و کشدار، تا زولبیا و بامیه ها خمیر و نرم نشوند.
*اگز همزن برقی ندارید خمیر مایه بامیه را با دست خوب ورز بدهید.
* وقتی بامیه ها را می بُرید سر قیچی را با روغن چرب کنید تا خمیر بامیه به قیچی نچسبد.
منبع: افق کوروش