تاثیر عجیب یک داروی ضدانگل در درمان کرونا
به گزارش مجله بوشهری ها، خبرنگاران : بر اساس مطالعات جدید، یک داروی ضد انگلی که به طور معمول برای درمان بیماران مبتلا به کرم نواری مورد استفاده قرار می گیرد، ممکن است بتواند از ایجاد آسیب ریوی در اثر کووید-19 جلوگیری کند.
به گزارش خبرنگاران به نقل از بهداشت نیوز، محققان تحت حمایت بنیاد قلب بریتانیا با استفاده از فناوری رباتیک، بیش از سه هزار داروی تایید شده را برای مقابله با کروناویروس جدید بررسی کردند.
کووید-19 از نوعی پروتئین برای ادغام سلول های آلوده با سایر سلول ها استفاده می کند. محققان دریافتند داروی نیکلوزاماید می تواند راه این پروتئین را مسدود کند و همچنین باعث کاهش مرگ سلول ها شود.
محققان اکنون قصد دارند تا آزمایش انسانی این دارو را انجام دهند تا فواید محافظتی این دارو برای درمان بیماران واقعی تعیین شود.
متین آوکران(Metin Avkiran) مدیر حوزه پزشکی و قلب شناس مولکولی در بنیاد قلب بریتانیا می گوید: افرادی که دچار بیماری های قلبی و عروقی هستند بیشتر در معرض ابتلا به نوع شدید کووید-19 هستند. او افزود: ما متعهد شدیم که از محققانمان برای یافتن روش های درمانی جدید حمایت کنیم.
در این تحقیقات نه تنها فرایندی که با آن ویروس سلول های ریه را تخریب می کند تعیین شد بلکه راهی برای توقف این فرایند نیز یافت شده است.
تحقیقات بیشتری لازم است تا فواید این دارو برای درمان بیماران کووید-19 تعیین شود و اینکه آیا این درمان می تواند فرایندهای خطرناک دیگری که در سایر سلول ها رخ می دهد و باعث ایجاد لخته خون می شود را متوقف کند یا خیر. این اتفاق معمولا در نوع شدید کووید-19 رخ می دهد.
در مطالعات قبلی محققان کالج کینگ لندن (Kings College London) ریه 41 فردی که در اثر این بیماری جان خود را از دست داده بودند بررسی کردند.
آن ها متوجه شدند در 90 درصد موارد سلول های ریه از حد طبیعی خود بزرگ تر هستند در حقیقت سلول ها با یکدیگر ادغام شده بودند و تشکیل یک سلول بزرگ آلوده داده بودند.
اکنون مائورو گیاجا (Mauro Giacca)، متخصص قلب و عروق کالج کینگ لندن و همکارانش دریافتند که این ادغام سلولی مخرب توسط یک پروتئین سنبله که بر روی سطح خارجی اجزاء سارس-کوو-2 قرار گرفته است رخ می دهد.
ویروس با اتصال پروتئین سنبله خود به گیرنده ACE-2 سلول که برای ورود به سلول استفاده می شود به آن حمله می کند.
سلول پس از آلوده شدن شروع به تولید پروتئین هایی مشابه ویروس روی سطح خود می کند و پروتئینی به نام TMEM16 را فعال می کند که باعث اتصال سلول آلوده به سلول های دیگر در نزدیکی آن می شود.
این مکانیسم زمانی کشف شد که محققان سه هزار داروی موجود را برای کاهش ادغام سلولی بررسی می کردند و دریافتند نیکلوزامید که می تواند TMEM16 را مسدود کند می تواند به کاهش ادغام سلولی کمک کند و همچنین باعث کاهش از بین رفتن سلول ها در اثر بیماری شود.
نتیجه این تحقیقات در مجله Nature به چاپ رسیده است.
منبع: اقتصادنیوز