گاردین:اقدام ایران و روسیه برای پرکردن خلا دیپلماتیک و نظامی در افغانستان

به گزارش مجله بوشهری ها، یک روزنامه انگلیسی در گزارشی به نقش ایران و روسیه در منطقه اشاره کرد و گفت این دو کشور می توانند خلاء امریکا را پر کنند.

گاردین:اقدام ایران و روسیه برای پرکردن خلا دیپلماتیک و نظامی در افغانستان

به گزارش خبرنگاران روزنامه گاردین نوشت: ایران، ترکیه، پاکستان و روسیه برای پر کردن خلاء نظامی و دیپلماتیک در افغانستان که در نتیجه خروج نیروهای آمریکایی و پیشرفت های نظامی از طریق طالبان ایجاد شده، اقدامات خود را شروع کرده اند.

در تهران، محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران با هیات مذاکره کننده چهارگانه از جمله طالبان دیدار و در مورد اهداف آن ها مصاحبه کرد و بیانیه مشترکی را در این خصوص که طالبان از حمله به غیرنظامیان، مدارس، مساجد و بیمارستان ها حمایت نمی کنند و خواهان مذاکره در مورد آینده افغانستان هستند، تهیه کردند. از طرف طالبان، عباس استانکزی ریاست هیات را برعهده داشت، در حالی که دولت افغانستان از طریق یونس قانونی، معاون سابق رئیس جمهور هدایت می شد.

علاوه بر هیئت طالبان، سه هیئت افغان دیگر به طور همزمان در تهران حضور داشتند. ارزش بیانیه مشترک که نویدبخش مصاحبههای بعدی است بحث برانگیز است، اما فعالیت دیپلماتیک تهران بر نگرانی ها از سرازیر شدن اثرات یک جنگ داخلی طولانی مدت به مرزهای این کشور تأکید کرد. ظریف به هیئت طالبان که به دعوت تهران در روزهای سه شنبه و چهارشنبه به همراه سه هیئت افغان دیگر به ایران سفر کرده بودند، گفته بود شجاعت در صلح مهمتر از شجاعت در جنگ است.

ظریف همچنین گفت که ادامه درگیری ها بین دولت و طالبان پیامدهای نامطلوبی برای افغانستان خواهد داشت و بازگشت به مذاکرات درون افغانستانی، بهترین راه حل است. ایران بیش از دو سال است که در مذاکرات متوقف شده دوحه شرکت نکرده است.

ارزیابی ها حاکی از آن است که برای جلوگیری از جنگ و یا حاکمیت طالبان ، بیش از 1 میلیون افغان وارد منطقه ها مرزی می شوند. ارزیابی های کنونی نشان می دهد که حدود 700 کیلومتر از منطقه ها مرزی ایران و افغانستان در دست طالبان است، با این حساب ایران انتخابی جزء مشارکت فعال ندارد. در حال حاضر هم ایران میزبان 780 هزار پناهنده رسمی افغانستانی و حدود 2.1 تا 2.5 میلیون پناهنده افغانستانی بدون مجوز است.

روسیه در پی این است که اطمینان یابد، طالبان اجازه نمی دهد از مرزهای شمالی افغانستان به نام پایگاه حملات به جمهوری های شوروی سابق استفاده شود. در اقدامی که تا حدی برای جلب رضایت ایالات متحده و همچنین پیشبرد منافع شخصی آنکارا طراحی شده است، ترکیه به طور مشروط به نیروهای ترک پیشنهاد پروژه ناتو را برای حفاظت از فرودگاه بین المللی کابل داده است.

310 310

منبع: خبرآنلاین
انتشار: 31 تیر 1400 بروزرسانی: 31 تیر 1400 گردآورنده: bushehrherfa.ir شناسه مطلب: 1659

به "گاردین:اقدام ایران و روسیه برای پرکردن خلا دیپلماتیک و نظامی در افغانستان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "گاردین:اقدام ایران و روسیه برای پرکردن خلا دیپلماتیک و نظامی در افغانستان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید