غذاهای محلی شانگهای ؛ مزه و طعم متفاوت غذاهای چینی
به گزارش مجله بوشهری ها، غذاهای شانگهای تلفیقی است از فرهنگ چینی و تاثیرپذیر از فرهنگ غذاهای محلی شهرهای مجاور خود که همچنین غذاهای دریایی نقش بسیار مهمی را در وعده های غذایی آنان ایفا می کند.
کشور چین با قدمتی بیش از هزاران سال یکی از متمدن ترین و باقدمت ترین کشورهای جهان است که میلیون ها نفر با آداب و رسوم و عقاید مذهبی مختلف در آن زندگی می کنند.
چین شهرهای معروف بسیاری دارد که یکی از معروف ترین آن ها و دومین شهر بزرگ جهان شانگهای است. امروزه شانگهای یکی از شهرهای پربازدید و مجذوب کننده جهان برای گردشگری محسوب می شود، شهری که پر از آسمان خراش های دیدنی و ساختمان های باشکوه است.
غذا در فرهنگ چینی جایگاه ویژه ای دارد و هرکدام از شهر های آن دارای غذاهای مختلف با روش های طبخ فرق دارد. در این مقاله قصد داریم شما همسفران عزیز را با طعم غذاهای محلی شانگهای آشنا کنیم؛ با ما همراه باشید.
شیائو لانگ بائو (Xiao long bao)
یکی از غذاهای معروف شانگهای که هم ظاهر جالبی دارد و هم طعم لذیذی، دامپلینگ Xiaolongbao است که مبدا اصلی آن از شهر شانگهای بوده و از آنجا به شهرهای دیگر قدم نهاده است. مواد داخلی این غذا ترکیبی از تکه های گوشت، پیازچه، زنجبیل، سس سویا و اندازه کمی روغن کنجد است و در مواردی از گوشت خرچنگ نیز استفاده می شود.
طرز تهیه خمیر آن بسیار ساده است و از ترکیب آرد و آب تهیه می شود. این غذای لذیذ اغلب بخارپز شده و همراه با سوپ سرو می شود که طعم و مزه آن را تکمیل می کند. این کوفته ها اغلب یا به عنوان میان وعده سرو یا در صبحانه خورده می شوند.
شومای (Shumai)
شومای (Shumai) نوع خاصی از پیراشکی است که معمولا با میگو، گوشت و سبزیجات، پر شده و به طور معمول به عنوان میان وعده سرو می شود. این غذا کمی سبک تر از غذاهایی است که از گوشت یا خرچنگ تهیه می شود و اغلب با برنج فشرده شده و نوعی قارچ به نام شیتاکه (Shiitake) که در چین و ژاپن می روید، تهیه می شود.
این پیراشکی خوش طعم به عنوان یکی از غذاهای خیابانی شانگهای نیز محسوب می شود و به دلیل محبوبیتی که داشته است در بسیاری از شهرهای چین نیز با دستورات متفاوتی طبخ می شود.
گوشت سرخ شده با کیک برنج (Pai Gu Nian Gao)
کیک برنج سال ها یکی از غذاهای معروف شانگهای و بسیاری از کشورهای آسیایی بوده است و در شکل های مختلفی همراه با ترکیبات متنوعی سرو می شود. Pai Gu Nian Gao غذایی است که در شانگهای سرو می شود و قدمتی بیش از 50 سال دارد که گوشت سرخ شده را با سس سویای فراوان آغشته کرده و به همراه کیک برنج میل می کنند. برای درست کردن این میان وعده لذیذ، زمان زیادی لازم نیست و همچنین به عنوان یک غذای مالی در شانگهای محسوب می شود.
Sheng jian bao
این غذا یکی دیگر از دامپلینگ یا کوفته های مختص شهر شانگهای است. فرق این غذا با Xiao long bao در این است که خمیر آن به دلیل داشتن مخمر کمی ضخیم تر است.
مواد داخلی آن تکه های گوشت سرخ شده است که در داخل خمیر قرار می گیرد و پس از پیچیدن، روی آن را با کمی کنجد یا پیازچه خردشده تزیین می کنند و در نهایت آن را به صورت بخارپز یا سرخ شده سرو می کنند. این غذا اغلب در صبحانه خورده می شود، اما به عنوان یک میان وعده نیز می تواند گزینه عالی باشد.
Shepherds Purse
در بیشتر غذاهای چینی سبزیجات بومی کمتر به چشم می خورد، اما یکی از مکمل های غذایی که در میز غذاهای مردم شانگهای وجود دارد، Shepherds Purse است که به نوعی شبیه اسفناج است، اما طعمی متفاوت دارد. از این سبزیجات اغلب در انواع دامپلینگ ها یا به صورت بخارپز در کنار غذا با کمی کنجد استفاده و سرو می شود.
میگوی نرم
این غذا از میگوهای کوچک رودخانه ای درست می شود که به آرامی با سرکه و کمی آرد ذرت پخته می شود. میگوها را با شعله بسیار کم با کمی روغن بادام زمینی تفت می دهند تا کمی قهوه ای رنگ شوند، سپس کمی ادویه و زنجبیل به آن اضافه کرده و پس از پخت با کمی پیازچه تزیین کرده و سپس سرو می کنند.
ماهی آنچوی سرخ شده (Deep-fried anchovies)
این غذا یکی از غذاهای خیابانی است که در گذر از بخش های مختلف شهر می توانید پیدا کنید و دکه ها یا چرخک هایی را می بینید که در حال سرخ کردن این ماهی ها در روغن داغ هستند. جالب است بدانید که این غذا نیز یکی از غذاهای خیابانی اسپانیا نیز محسوب می شود که به خصوص در فصل تابستان طرفداران بسیاری دارد و اغلب با لیموناد سرو می شود.
تخم بلدرچین پخته شده
یکی از غذاها یا میان وعده هایی که در همه خیابان های شانگهای دیده می شود، تخم بلدرچین پخته شده است که در بسته بندی مختلف برای مشتریان سرو می شود. این تخم ها به مدت دو ساعت در یک تنور نمکی پخته می شود و سپس در اختیار مشتریان قرار می گیرد.
Tangyuan
Tangyuan یکی از دسرهای معروف شانگهای است که نوعی دامپلینگ محسوب می شود که با پودر بلغور برنج درست می شود و با دانه های بادام زمینی و کنجد پر می شود. این دسر شیرین و خوشمزه اغلب در سال نوی چینی یکی از دسرهای اصلی به شمار میرود و در جشنواره های مختلف سرو می شود.
رنگ اصلی این دسر به صورت سنتی، سفید رنگ است؛ اما امروزه در رنگ ها و طعم های مختلفی تهیه می شود و گاهی از میوه ها و آجیل مختلف برای داخل آن استفاده می شود.
خرچنگ سخاری
خرچنگ یکی از غذاهایی است که در سراسر جهان به شکل های مختلفی سرو می شود که در شانگهای، خرچنگ سرخ شده به عنوان یکی از غذاهای محبوب خیابانی به شمار میرود و در تابستان طرفداران بسیاری دارد. این غذا در بسیاری از کشورها با روش ها و طعم های مختلفی طبخ می شود که در شانگهای با سرکه و ادویه های مختلف پخته و سرو می شود.
خوراک مارماهی
خوراک مارماهی یکی از غذاهای لذیذ شانگهای است که تکه های ماهی را آرام آرام سرخ کرده و با کمی ادویه، فلفل و سیر در سس سویا به آرامی می پزند. این غذا اغلب با یک کاسه برنج داغ پخته شده، سرو می شود.
زونگزی (zongzi)
این غذا یک نوع دامپلینگ یا دلمه است که اغلب در برگ گیاه خیزران پیچیده می شود. این غذا از چین به ژاپن نیز وارد شده است و اغلب از برنج پخته شده برای مواد میانی آن استفاده می شود. ترکیبات مختلفی برای مواد میانی آن استفاده می شود که از جمله می توان به تکه های گوشت، تخم اردک و ادویه های مختلف اشاره کرد. این غذا در جشن ها و فستیوال های شانگهای یکی از غذاهای اصلی محسوب می شود.
آنچه که گفته شد، تنها تعدادی از غذاهای محلی و معروف شانگهای بوده است؛ علاوه بر غذاهای ذکر شده تنوع در نوشیدنی و دسرهای این شهر نیز وجود دارد که در سفر به شانگهای باید حتما آن ها را امتحان کرد و با طعم و مزه منحصربه فرد آن ها آشنا شد.
منبع: کجارو / munchies.vice.com