طرز تهیه کباب ازمیری؛ غذای ترکی لذیذ و بسیار خوش طعم
به گزارش مجله بوشهری ها، کباب ازمیری یک غذای ترکی لذیذ و بسیار خوش طعم است که در تهیه آن از موادی مثل گوشت چرخ نموده، سبزیجات ترخون و مرزه و ادویه های زردچوبه و آویشن استفاده می گردد،
انواع کباب ترکی، کباب برگ، جوجه کباب، کباب صرب از جمله غذا های پر هوادار و اشتها برانگیز می باشند که با روش خاصی پخته شده و می تواند به عنوان یک وعده غذای اصلی یا میان وعده سرو گردد. به طور کلی کشور ترکیه به علت همجواری که با ایران و کشور های خاور میانه ای دارد، سبک غذایی مشابهی با کشور ما دارد. یکی از گواه های این شباهت غذایی، وجود انواع کباب ها با تنوعی بسیار، در سفره مردم این کشور ها می باشد.
کباب ها عموما از گوشت قرمز قطعه قطعه و بریده شده و یا گوشت چرخ شده که از گوشت حیواناتی، چون گاو و گوسفند و بز و یا از گوشت پرندگان پخته می شوند. در کشور ترکیه مردم به پختن و خوردن غذا های کبابی علاقه زیادی دارند به نحوی که اصلی ترین و معروف ترین غذا های کشور ترکیه کبابی می باشند.
بعلاوه به این علت که کباب ها از گوشت تهیه می شوند، این خود نشان از علاقه زیاد مردم کشور ترکیه به خوردن غذا های گوشتی نسبت به غذا های گیاهی است که در سبک زندگی و فرهنگ مردم این کشور از گذشته های دور به جا مانده است و اکنون نیز این سبک در خوراک روزانه آن ها به خوبی مشاهده می گردد؛ مانند کباب ازمیری، آدنا کباب، اسکندر کباب، دونر کباب و… که از نام آشناترین غذا های ترکیه محسوب می شوند.
این کباب ها یا با برنج و یا با نان های سنتی و خوشمزه ترکیه ای خورده می شوند. کشور ترکیه علاوه بر مشهور بودن در زمینه جاذبه ها گردشگری، در تنوع زیاد کباب هایش از جمله کباب ازمیری که یکی از غذا های پر هوادارار گردشگران شهر ازمیر می باشد نیز مشهور است.
مواد لازم
گوشت چرخ نموده: 150 گرم
برنج: یک پیمانه
ترخون و مرزه: هر کدام یک قاشق مرباخوری پر (خرد شده)
پیاز: یک عدد میانه
نمک، زردچوبه و آویشن: به اندازه لازم
در ابتدا، برنج، کمی نمک و زردچوبه را به همراه اندازهی آب درون قابلمه ای ریخته و بگذارید تا بپزد، سپس آن را آب کش نموده و بعد از خنک شدن به همراه گوشت و پیاز چرخ کنید. (در صورت احتیاج می توانید، دو بار آن را چرخ کنید) سپس، سبزی ها و نمک، زردچوبه و آویشن را اضافه نموده و مخلوط حاصل را خوب هم زده و ورز دهید. در مرحله آخر از طرز تهیه کباب ازمیری، اندازهی مواد را بردارید و با دست به آن فرم دهید (تقریبا شبیه سوسیس یا ناگت) و در داخل روغن تابه ای که بر روی حرارت ملایم قرار داده اید، سرخ کنید تا به طور کامل مغز پخت گردد.
مواد لازم سالاد
پیاز بزرگ:یک عدد
جعفری:سه قاشق غذاخوری
گوجه فرنگی:سه عدد
سماق:یک قاشق غذاخوری
آب لیموی تازه:دو قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه
روغن زیتون:یک قاشق غذاخوری
برای سالاد، پیاز ها را خلالی و گوجه فرنگی را به صورت نگینی همراه با سماق آب لیمو، نمک، جعفری، فلفل و روغن زیتون مخلوط کنید. آن گاه کباب ها را داخل نان مخصوص ترکیه ای قرار دهید و روی آن ها سالاد بریزید و به صورت لقمه ای میل کنید.
منبع: گردشبان