دغدغه بیکاری نباشد، سرانه مطالعه بالا می رود
به گزارش مجله بوشهری ها، خبرنگاران در کرمانشاه - تورج زینی وند: هر انسانی در زندگی خود با وجود همه مسائل و دشواری هایی که در عصر مدرنیته و دیجیتال با آن دست به گریبان است، باز هم اوقات فراغتی دارد که می توان با علاقه، برنامه ریزی، دانش دوستی و فرهنگ سازی این اوقات را غنی ساخت. واقعیت این است که جای خالی کتاب را با هیچ چیز دیگری نمی توان پُر کرد.
اکنون در عصر دیجیتال قرار داریم و همه رسانه ها به صورت مجازی در اختیار ما قرار دارند ولی هیچکدام از این ابزار، لذتِ آموزش و دانایی و اندیشه ورزی کتاب های کاغذی را ندارند.
مهم ترین ابزاری که می تواند کتابخوانی را به عنوان بخشی از زندگی ترویج کند، مسئله فرهنگ سازی است؛ خانواده و جامعه ما باید بدانند که کتاب برای فرهنگ سازی همچون آب برای تشنگان و همچون هوا برای نفس کشیدن است و باید بتوانیم اوقات فراغت را با کتاب های خوب و تاثیرگذار پُر کنیم، کتاب هایی که برای ما یک دورنما و یک افق فکری، فرهنگ و اندیشه خوب را به ارمغان بیاورد.
در چند دهه اخیر در بخش گسترده ای از دنیا، مسائل و گرفتاری های مالی مزید بر دلیل شد و مردم بیشتر از آنکه به فکر اندیشه باشند، به فکر معاش هستند و این تاثیرات منفی بر فرهنگ کتابخوانی بر جای مانده است.
از سوی دیگر با موج بیکاری روبرو هستیم که دانش آموختگان دانشگاهی با آن روبرو هستند، سال هایی که رنج درس خواندن را تحمل نموده اند اما به نتیجه ای نرسیدند و امکان اشتغال را نداشته اند و این موج تاثیر منفی بر کتابخوانی داشته است.
این دانشجویان که این همه سال مطالعه نموده و درس خوانده اند ولی اکنون اشتغال و نتیجه ای نیافته اند، به بنده معلم گفته اند، شاید بهتر بود که این چهار سال را برای درس خواندن صرف نمی کردیم و به کار می پرداختیم؛ با این حال من این سخنان را تکذیب و یا تایید نمی کنم، ولی اعتقاد دارم کتاب بخش جداناپذیر زندگی انسان است و اگر مسئولان و دولتمردان بتوانند برای دانش آموختگان که پیشروان مطالعه و اهل تحقیق و علم هستند مسئله اشتغال را حل نمایند، بی شک سرانه مطالعه ما بالا خواهد رفت.
ولی اگر سال به سال بر موج بیکاری دانش آموختگان ما افزوده گردد با توجه به اینکه این موج در سال های قبل تنها مربوط به دوره کارشناسی بود ولی اکنون دوره تحصیلات تکمیلی نیز با این قضیه روبرو هستند، بی شک سرانه مطالعه ما کاهش پیدا خواهد نمود.
نباید این اصل کلیدی را از یاد برد که جامعه و امتی که بخواهد تمدن سازی کند باید از کتاب و کتابخانه تا می تواند استفاده تاثیرگذار، فرهنگی و تمدن سازی کند تا فراوری علم را در پی داشته باشد و کشور را به قطب های علمی منطقه تبدیل کند و ما به این فرهنگ احتیاج داریم.
کتابخوانی فرهنگی نیست که تنها در هفته کتابخوانی به یاد آن بیفتیم و باید در همه طول سال به ترویج و تبلیغ آن بپردازیم؛ جامعه ای که اهل مطالعه است، بینش دارد و ناهنجاری اجتماعی و رفتاری آن کاهش می یابد، جامعه ای که اهل مطالعه است، اهل اسراف نیست، قدرت، توان، تجزیه و تحلیل پدیده های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی در همه سطوح را دارد، جامعه ای که اهل مطالعه و تحلیل است، در برابر تهدیدات و فشارهای فرهنگی بین المللی دنیا غرب با آگاهی و مقاومت در برابر آنها برخورد می نماید.
امیدوارم ارزش و فرهنگ کتابخوانی در جامعه ما روز به روز پیشرفت کند.
منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران