تالار آینه کاخ گلستان تهران
به گزارش مجله بوشهری ها، در این مقاله از قسمت معرفی جاهای دیدنی ایران قصد داریم یکی از جاهای دیدنی بسیار زیبای تهران یعنی تالار آینه کاخ گلستان را به شما معرفی کنیم و آن را مورد آنالیز قرار دهیم. در ادامه با خبرنگاران همراه باشید…
مجموعه کاخ گلستان، یادگاری به جا مانده از ارگ تاریخی تهران، محل اقامت شاهان سلسله قاجار و از زیباترین و کهن ترین بناهای مرکز دویست ساله ایران به شمار میرود.
مقالات بیشتر بخوانید:
- بازار تجریش تهران
- شهرک سینمایی غزالی تهران
- جاهای دیدنی تهران
- برج آزادی تهران
- موزه مقدم تهران
تالار آینه یکی از اتاق های زیبای کاخ گلستان تهران است که در سمت غربی مجموعهٔ گلستان و بالای سردرب ورودی عمارت اصلی و در غرب تالار سلام واقع شده ور به همراه تالار سلام در سال 1253 شمسی از طریق صنیع الملک ساخته شد و اتمام تزیینات آن تا سال 1261 شمسی طول کشید و در نهایتْ بنا قرار گرفت.
تالار آینه کاخ گلستان هم زمان با تالار سلام ساخته شده و اصولا جزو بنای موزه نو محسوب می شده است و در آغاز انتقال اشیاء وآثار موزه قدیم به موزه نو این تالار به تخت طاووس و تاج کیانی اختصاص داشت.
معروفیت عمده تالار آینه علاوه بر تزیینات آن بیشتر به واسطه تابلو رنگ روغن معروف کمال الملک است که در سال 1309 ه.ق از آن تهیه کرده که اینک در تالار سلام کاخ گلستان محفوظ است.
قبل از ساخت تالار آینه در آن مکان عمارت چهل ستون چوبی بوده است که در سال 1232 شمسی به دست محمد تقی خان معمارباشی و اهتمام حاج علی خان حاجب الدوله در عمارت سلطنتی به جای عمارت الماسیه ساخته شد.
ضلع جنوبی این تالار به باغ گلستان است و دارای سه ارسی بزرگ قوسی شکل به سوی باغ و دو درب و یک پنجره قوسی بزرگ در سمت عمارت است. در این تالار از آینه کاری بسیار زیبایی انجام شده است.
معماری و طراحی این بنا را ابوالحسن معمارباشی معروف به صنیع الملک انجام داده است و مباشرت بنایی آن نیز با میرزا یحیی خان معتمدالملک وزیر بنایی بوده است.
بیشترین معروفیت این تالار به دلیل نقاشی کمال الملک از آن است که کمال المک به مدت 5 سال بر روی این اثر کار کرد و در آن نقاشی، ناصر الدین شاه در تالار دیده می گردد. تالار دیگری که در نزدیکی این تالار قرار گرفته است تالار سلام است که در گذشته برای مراسم رسمی مورد استفاده بوده است.
نکتهٔ جالب در خصوص تالار آینه این است که اگر نقاشی کمال الملک از این تالار را دیده باشید تالاری نسبتاً وسیع را در نظر تجسم خواهید کرد اگر با مشاهده تالار از نزدیک متوجه خواهید شد که تالار واقعی بسیار کوچک تر از آن چیزی است که تجسم کرده اید. این مطلب می تواند ناشی از هنر نقاش در باشکوه نمایی تالار باشد.
منبع: تاپ تراول