اعتراف دیرهنگام نخست وزیر سابق هادی به جنگ عربستان علیه یمن: گزینه نظامی به بن بست رسیده
به گزارش مجله بوشهری ها، نخست وزیر سابق دولت مستعفی یمن اظهار داشت که اهدافی که ائتلاف عربستان سعودی در ابتدای جنگ خود علیه یمن اعلام نموده بود، بر خلاف شرایط و تحولات این کشور بوده و یمن در عملا تجزیه شده است.
به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران، یکی از مقامات سابق دولت مستعفی یمن به ریاست عبد رَبّه منصور هادی تلویحا از عربستان سعودی به علت لشکرکشی به یمن انتقاد کرد و گفت که ائتلاف سعودی از اهدافش در این کشور دور شده است.
احمد بن دُغر، نخست وزیر دولت مستعفی که مورد حمایت ائتلاف سعودی در جنگ شش ساله علیه یمن است، اخیرا در حساب توییتری خود به تحولات و تغییرات یمن پرداخته است.
او نوشت: دیگر، حال و روز دولت قانونی و حکومت از زمان کودتای حوثی و کوشش های عربی و یمنی که برای بازپسگیری دولت اجرا شده، برای همه عیان است. همه مسائل هم اکنون پرواضح است و گزینه نظامی به بن بست رسیده است. نزدیک است که شکست خود را اعلام کند.
دولت قانونی اصطلاحی است که دولت مستعفی منصور هادی و متحدان آن یعنی عربستان سعودی و امارات برای این دولت استفاده می نمایند؛ دولتی که در شهر صنعاء، مرکز یمن کناره گیری کرد و بعد از آن فرار کرد. در مقابل، این جریان، انقلاب مردم یمن را که انصارالله در آن نقش پررنگی را داشته، کودتا می دانند؛ آن هم کودتای حوثی تا بعد فرقه ای به این انقلاب دهند.
نخست وزیر سابق دولت مستعفی که زمانی دشمن سرسخت دولت نجات ملی و انصارالله (مستقر در صنعاء) بود، در توییتی دیگر به تجزیه یمن اذعان کرد و غیر مستقیم عربستان را عامل این مسئله دانست.
او نوشت: در برابر ما وطنی تجزیه و پاره پاره شده و زخمی قرار داد که از آن خون می چکد؛ وطنی که جنگ ویرانش نموده و نزدیک است که به چند کشور و جوامع تبدیل گردد و در دلش، هویت هایی را در مقابل هویت ملی یمن واحد بسازد. ما از ائتلاف عربی به علت کوشش های سیاسی، نظامی و انسانی در کشومان تشکر می کنیم ولی می دانیم و آن ها (سعودی ها و اماراتی ها) نیز می دانند که سیاست های نبرد با [انصارالله] حوثی یمن را به سمت اهدافی سوق داده که از اهدافی که طوفان قاطعیت اعلام نموده، فرق می نماید.
طوفان قاطعیت (عاصفة الحزم) عنوان جنگ ائتلاف سعودی و اماراتی است که در ابتدای تهاجم به یمن در سال 1394 بر این جنگ گذاشته شد و سردمداران ریاض و ابوظبی به ویژه شخص بن سلمان، ولی عهد سعودی از تحقق وعده های این جنگ طی چند ماه اطلاع داد.
الآن اما این جنگ کمتر از چهار ماه دیگر وارد هفتمین سال خود می گردد و نه تنها دولت مستعفی و فراری به صنعاء برگردانده نشده که هیچ، بلکه مرکز موقت خود یعنی شهر عدن را از دست داده و توافق ریاض در 1398 هم نتوانست این مرکز را برای دولت منصور هادی حفظ کند و وزیر خارجه آن دیروز گفت که باید این توافق اجرا گردد.
گذشته از تلفات انسانی گسترده این جنگ که عمدتا زنان، بچه ها و غیرنظامیان بوده که از آن به عنوان بزرگترین تراژدی قرن اخیر یاد می گردد، یمن امروز به سه بخش تقسیم شده است؛ غرب و شمال غرب در دست دولت نجات ملی است که کوشش دارد متجاوزان به یمن و مخالفان انقلاب این کشور را طرد کند.
جنوب غربی یمن که در کنترل نیروهای وابسته به امارات بوده و سودای خودمختاری در سر داشته و علنا تحرکات برای ایجاد یمن جنوبی را استارت زده و هم اکنون کوشش دارند، سهم خود را از نفت یمن یعنی استان شبوه بردارد.
شرق تا مرکز یمن که بیش از نصف این کشور را شامل می گردد و عمدتا منطقه ها بیابانی با تراکم جمعیت کم است. این منطقه ها در دست دولت مستعفی قرار داشته که عربستان سعودی همانگونه که امارات به جنوب و باب المندب دندان تیز نموده، به استان های شرقی و منطقه ها تحت کنترل این دولت طمع دارد.
منبع: خبرگزاری تسنیم