آنالیز سامانه نشریات دانشجویی وزارت علوم

به گزارش مجله بوشهری ها، شیوع کرونا اهمیت توجه به سامانه های اینترنتی را بیش از پیش نموده است تا جایی که تعطیلی دانشگاه ها باعث شد مراکز آموزشی مختلف هرکدام به راه اندازی و تقویت سامانه های مختلف برای پیشبرد برنامه های آموزشی، پژوهشی و فرهنگی روی بیاورند.

آنالیز سامانه نشریات دانشجویی وزارت علوم

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرنگاران؛ محمدرضا محمدی، عضو کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی وزارت علوم درباره سامانه نشریات این وزارتخانه در مصاحبه با فرهیختگان گفت: اگر بخواهیم این سامانه را با دیگر سامانه های موجود مرتبط با نشریات مقایسه کنیم، باید بگوییم این سامانه شرایط بهتری دارد اما این بدان معنی نیست که دیگر نیازی به توسعه ندارد، بلکه قطعا می توان کارهای بهتری را روی آن انجام داد و امکانات بیشتری را برای آن فراهم کرد، به همین دلیل پیشنهادهایی را نیز به مسئولان وزارت علوم ارائه داده و امیدواریم در آینده توجه بیشتری به این مساله گردد.

او با تاکید بر اینکه دانشجویان در این سامانه آن طور که باید از نشریات مختلف اطلاع پیدا نمی نمایند، گفت: فعالان دانشجویی صرفا یا برای دریافت مجوز نشریه یا آپلود نسخه جدید نشریه شان از این سامانه استفاده می نمایند. از سوی دیگر امروزه بعضی صفحه های مجازی نقش مهمی را برای در جریان قرار دریافت فعالان از شرایط نشریات ایفا می نمایند و حتما می توان همین نقش را به سامانه نشریات منتقل کرد تا این سامانه به جامعیت برسد.

محمدی اضافه کرد: امروزه حدود سه تا چهارهزار دانشجو در سامانه نشریات عضو هستند و برای برطرف بعضی نیازها به این سامانه مراجعه می نمایند، قطعا با توجه به این جمعیت آماری می توان مرجعیت محتوایی را نیز برای سامانه مشخص کرد. امروزه کار اصلی این سامانه آن است که دانشجویان برای فعال ماندن نشریه شان، اقدام به آپلود آن در سامانه نموده یا برای ثبت درخواست مجوز جدید به آن مراجعه می نمایند. البته ما اخیرا شاهد برگزاری انتخابات توسط این سامانه نیز بودیم و دیدیم که سامانه از حیث امنیت انتخاباتی به حد قابل قبولی رسیده و این مولفه مهمی خواهد بود.

عضو کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی وزارت علوم گفت: می توان انتظار داشت که در آینده اتفاقات مثبتی برای سامانه نشریات وزارت علوم رخ دهد؛ چراکه امروزه به دلیل تعطیل شدن دانشگاه ها، ارتباط عمده نشریات دانشجویی با مخاطب شان از دست رفته، درحالی که حضور فیزیکی دانشجویان و توزیع نشریات باعث می شد فعالان این عرصه بتوانند به راحتی نشریات را دراختیار مخاطبان قرار داده و بازخوردها را دریافت نمایند، اما با تعطیلی دانشگاه ها و عدم پیش بینی درست برای فرآیند توزیع نشریات، شاهد از دست رفتن این ارتباط هستیم و این ارتباط به صورت محدود به وسیله فضای مجازی دنبال می گردد که قطعا نمی تواند فضای توزیع فیزیکی را جبران کند؛ همین مساله باعث شده پیشنهادهایی برای ترمیم این ارتباط ارائه گردد.

او با اشاره به سامانه باشگاه دانشجویان ایران توضیح داد: از فرآیند تشکیل این باشگاه اطلاعی ندارم و هیچ گونه نظری از فعالان دانشجویی گرفته نشده است؛ اما با توجه به بازخوردهایی که در فضای مجازی دریافت کردم، باید بگویم بیشتر فعالان انجمن های علمی وزارت علوم می توانند از این باشگاه استفاده نمایند و امیدوارم این سامانه بتواند برای این قشر مفید باشد.

محمدی اعلام نمود: قطعا راه اندازی سامانه ها باعث از بین رفتن اعمال سلیقه ها در فضای دانشگاه ها شده و رسیدگی ها به درخواست ها در حوزه های مختلف شرایط دیگری خواهد داشت؛ چراکه همواره دانشگاه ها کوشش دارند به صورت کانالیزه به دستگاه بالادستی اطلاع رسانی نمایند، اما حداقل کاری که سامانه ها می توانند انجام دهند، این است که شفافیت را در رسیدگی های فرجامی در دستگاه های بالادستی فراهم نمایند که قطعا این مهم به فراخور فعالیت ها متفاوت است، البته تحقق آن به این شرط است که سامانه ها بتوانند ارتباط را بین فعالان دانشجویی ایجاد نمایند.

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 2 اسفند 1399 بروزرسانی: 2 اسفند 1399 گردآورنده: bushehrherfa.ir شناسه مطلب: 1385

به "آنالیز سامانه نشریات دانشجویی وزارت علوم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آنالیز سامانه نشریات دانشجویی وزارت علوم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید