این آدینه آسمان تماشایی می گردد، اوج شهاب باران اسدی، عکس

به گزارش مجله بوشهری ها، ایسنا نوشت: مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران با اشاره به اوج بارش شهابی اسدی در بامداد آدینه، 26 آبان ماه گفت: با توجه به اینکه زمان زیادی از عبور این دنباله دار از نزدیکی خورشید گذشته است، متوقع مشاهده شهاب های زیادی نیستیم و حداکثر 15 شهاب در ساعت در بارش شهابی سال جاری آن هم در یک آسمان تاریک و به دور از آلودگی هوا و نور شهرها، قابل مشاهده خواهد بود.

این آدینه آسمان تماشایی می گردد، اوج شهاب باران اسدی، عکس

مهندس مسعود عتیقی گفت: بارش شهابی اسدی یکی از بارش های مشهور سالانه است که در بامداد روز آدینه 26 آبان ماه 1402 به اوج می رسد. از آنجایی که کانون بارش در صورت فلکی شیر (اسد) قرار گرفته است، این بارش به این نام مشهور است و این در حالی است که منشأ این بارش، دنباله دار تمپل -تاتل 55P است که دوره مداری آن هر 33.2 سال به گرد خورشید کامل می گردد.

عتیقی خاطر نشان کرد: با توجه به دوره گردش به نسبت کوتاه این دنباله دار، این بارش همیشه مورد توجه آماتورها و رصدگران پدیده های زیبای آسمان بوده است.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران با بیان اینکه آخرین بار این دنباله دار در زمستان 1376 به دیدار زمین آمده است، اظهار کرد: بار دیگر تمپل -تاتل در سال 1409 خورشیدی در آسمان پدیدار خواهد شد.

وی با اشاره به شرایط ZHR (اندازه بارش شهابی سر سویی) بارش اسدی، شرح داد: با توجه به اینکه زمان زیادی از عبور این دنباله دار از نزدیکی خورشید گذشته است، متوقع مشاهده شهاب های زیادی نیستیم و حداکثر 15 شهاب در ساعت در بارش شهابی سال جاری آن هم زیر سقف یک آسمان تاریک و به دور از آلودگی هوا و نور مزاحم شهرها، قابل مشاهده خواهد بود.

عتیقی تاکید نمود: بدیهی است از آنجایی که حدود 4 سال قبل و بعد از عبور هر دنباله دار متوقع بارش های شهابی خوبی هستیم، پیش بینی می گردد که ZHR این بارش به صورت قابل توجهی از سال 1405 به بعد افزایش یابد و چندین سال شاهد بارش های خوبی از بارش شهابی اسدی باشیم.

این محقق حوزه نجوم آماتوری خاطر نشان کرد: با توجه به برخورد شهاب های این بارش از سمت مقابل به جو زمین، سرعت شهاب های اسدی بسیار بالا و به 72 کیلومتر بر ثانیه می رسد. جالب است بدانید در سال های 1833 با ZHR حدود 100 هزار شهاب و در سال 1966 با بارش ده ها هزار شهاب در ساعت، ثبت تاریخی از بارش اسدی شده است. در آبان ماه سال 1378 خورشیدی اندازه بارش ساعتی سر سویی این بارش به 5 هزار شهاب در ساعت رسید.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران، گفت: یک اوج دیگر برای بارش شهابی اسدی سال جاری پیش بینی شده که 9 صبح شنبه 27 آبان 1402 خواهد بود.

به گفته وی، بازه زمانی مشاهده شهاب های بارش اسدی از دوشنبه 15 آبان ماه شروع شده و تا پنج شنبه 9 آذر ادامه دارد.

محل کانون بارش اسدی

عقیقی اظهار کرد: در صورتی که از امتداد رد شهاب ها در خلاف جهت حرکت آنها به کانون بارش برسیم، آن شهاب به بارش اسدی تعلق دارد، در غیر این صورت یک شهاب پراکنده محسوب می گردد.

وی اضافه نمود: برای یافتن صورت فلکی شیر (اسد) کافی است آخرین ستاره دسته ملاقه در صورت فلکی خرس بزرگ (دُب اکبر) و ستاره آبریز ملاقه این صورت فلکی را به سمت پشت ملاقه امتداد داده تا در شرق آسمان به صورت فلکی شیر که نزد ایرانیان کهن نماد قدرت و گرما در ماه میانی فصل تابستان بوده است، برسیم.

طریق یافتن صورت فلکی شیر در آسمان

عتیقی گفت: صورت فلکی شیر این شب ها پس از ساعت 2 بامداد به صورت کامل از افق شرق بالا می آید و با توجه به اینکه در شب های اولیه ماه قمری هستیم، خوشبختانه هلال افزاینده ماه تا ساعت 7 بعداز ظهر پنجشنبه، 25 آبان غروب نموده و به دور از آلودگی نوری ماه می توان متوقع مشاهده شهاب های زیادی در آسمان تاریک تا بامداد آدینه باشیم.

به گفته این فعال حوزه نجوم آماتوری، عموما شهاب ها 30 درجه اطراف کانون بارش و حتی دورتر نیز دیده می شوند.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران با اشاره به نحوه مشاهده و رصد شهاب ها، گفت: برای مشاهده شهاب ها بهتر است ترجیحا به صورت گروهی در یک منطقه با افق های باز حضور یافته و با ثبت گزارش علمی از یک بارش اقدام گردد و هر فرد از گروه، بخش خاصی از آسمان را زیر نظر بگیرد تا با مشاهده شهاب و اعلام آن، نویسنده گزارش عبورهای شهاب را ثبت کند.

عتیقی افزود: علاوه بر آن می توان روی یک زیرانداز دراز کشید و با همراه داشتن لباس گرم و پوشش مناسب فصل سرد پاییز و نوشیدنی گرم، بسیار ساده و راحت آسمان را زیر نظر گرفت.

وی ترسیم دست آزاد (اسکیس) از شهاب ها، تغییر اندازه جا به جایی هر شهاب در آسمان بر حسب زاویه، قدر (روشنایی) هر شهاب، صورت یا صور فلکی محل عبور شهاب ها، تفکیک شهاب های پراکنده ای که ممکن است در یک بارش مشاهده گردد و مختصات رصدگاه و نام رصدگران را از جمله مواردی عنوان نمود که در هر گزارش رصدی از بارش شهابی ثبت می گردد.

عتیقی با اشاره به جذابیت های عکاسی از بارش شهابی، اظهار کرد: برای ثبت یک شهاب به وسیله دوربین، کافی است که دوربین مجهز به یک لنز میدان دید باز باشد و دوربین نیز قابلیت نوردهی با زمان دلخواه را داشته باشد که با عبور اولین شهاب از مقابل میدان دید لنز دوربین عکاسی، بهتر است به عکاسی خود سرانجام دهیم و در صورت انتخاب حساسیت مناسب، با توجه به درخشش متفاوت شهاب ها، حتما رد زیبایی از شهاب ها را می توان در یک آسمان صاف و عاری از غبار ثبت کرد.

5858

منبع: خبرآنلاین
انتشار: 24 آبان 1402 بروزرسانی: 24 آبان 1402 گردآورنده: bushehrherfa.ir شناسه مطلب: 2248

به "این آدینه آسمان تماشایی می گردد، اوج شهاب باران اسدی، عکس" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "این آدینه آسمان تماشایی می گردد، اوج شهاب باران اسدی، عکس"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید