آسیب شناسی محرومیت زنان از فضاهای شهری ، تفکیک جنسیتی به احقاق حقوق زنان یاری می نماید؟

به گزارش مجله بوشهری ها، یک جامعه شناس با تاکید بر این که امکانات و فضاهای شهری تهران برای زنان کافی نیست ، گفت: نمی توان کوشش مسئولان شهری برای تامین امکانات رفاهی زنان را نادیده گرفت اما از آنجا که نگاه حاکم بر جامعه به زنان هنوز یک نگاه از بالا به پایین است، امکانات موجود در پایتخت هنوز به درد زن ها نخورده است.

آسیب شناسی محرومیت زنان از فضاهای شهری ، تفکیک جنسیتی به احقاق حقوق زنان یاری می نماید؟

شهین برمکی، جامعه شناس در گفت وگو با خبرنگار خبرنگاران با بیان این مطلب اظهار کرد: پارک، امکان دوچرخه سواری و ... وجود دارد اما چون خیلی از مردها هنوز تصور می نمایند جای زن در خانه است، زنان نمی توانند از امکانات شهری به نفع سلامت جسم و بهداشت روان خود بهره بگیرند. این مشکل هنوز در بسیاری از نقاط پایتخت نمود دارد، چه برسد به شهرهای دیگر؛ از جمله شهرهای کوچک تر که مردم هنوز زندگی و نگاه سنتی دارند.

برمکی ادامه داد: مسئولان برای احترام به زنان و حفظ کرامت آنها کارهایی نموده اند. به عنوان مثال در اتوبوس های بی آرتی می بینید که قسمت جلوی اتوبوس به خانم ها اختصاص دارد. یا واگن جلوی مترو مخصوص خانم هاست اما همین تفکیک کردن خانم ها و آقایان در مترو و اتوبوس نیز در نگاه جنسیتی جامعه تاثیر خود را گذاشته است.

این جامعه شناس گفت: اگرچه خیلی از خانم ها موافق این تفکیک ها هستند چون آن را موجب امنیت و راحتی خود می دانند اما باید قبول کرد که این امر به صورت زیرپوستی به جای آن که به امنیت زنان منجر گردد، نگاه غالب بر جامعه را جنسی تر می نماید. بنابراین به جای آن که رفاه و راحتی زنان در طول زمان افزایش پیدا کند، برعکس به مرور کم و کمتر می گردد.

برمکی تاکید نمود: بهتر است به جای اقدام کردن به تفکیک زنان و مردان در فضاهای شهری در هر زمینه و حوزه ای، تمرکز مسئولان و نیز کوشش رسانه ها روی فرهنگسازی مدام و مستمر باشد تا خانم ها و آقایان همزیستی محترمانه و غیرآسیب زا را یاد بگیرند و در کنار هم امنیت داشته باشند.

این کارشناس ارشد جامعه شناسی اظهار کرد: در تاکسی ها تفکیک جنسی وجود ندارد اما زنان امنیت نسبی را دارند. البته هر شهری فرهنگ و موقعیت خاص خودش را دارد. در خصوص پایتخت به دلیل مرکزیت فرهنگی آن انتظار می رود که این مسائل کمتر باشد اما این طور نیست و مسائل متعددی زنان ساکن تهران را به طور خودآگاه یا ناخوادآگاه آزار می دهد.

او گفت: در گذشته مسائل زیادی در این زمینه وجود داشت و درگیری های زیادی هم بین مسافران خانم و آقا پیش می آمد. اما فرهنگسازی یاری کرد که امروز مردها و زن ها در تاکسی با حفظ حریم کنار هم می نشینند و به حقوق زنان هم احترام گذاشته می گردد.

برمکی افزود: البته هنوز مسائلی در این زمینه وجود دارد اما در مقایسه با یک دهه قبل اوضاع خیلی بهتر شده است. پس با فرهنگسازی مستمر و بی وقفه می گردد حقوق زنان را به مردان یادآوری کرد و به افزایش سهم زنان از فضاهای شهری رسید.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 25 اسفند 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: bushehrherfa.ir شناسه مطلب: 653

به "آسیب شناسی محرومیت زنان از فضاهای شهری ، تفکیک جنسیتی به احقاق حقوق زنان یاری می نماید؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آسیب شناسی محرومیت زنان از فضاهای شهری ، تفکیک جنسیتی به احقاق حقوق زنان یاری می نماید؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید