بازگشت فتح الله زاده؛ فرشته نجات وزیر یا استقلال؟
به گزارش مجله بوشهری ها، خبرنگاران: پس از استعفای آندره آ استراماچونی سرمربی ایتالیایی استقلال به دلیل مسائل مالی و معضلات بانکی در وصول دستمزد خود و دستیارانش، هواداران عصبانی استقلال که پس از سال ها تیم خود را با این مربی در صدر جدول می دیدند، از این اتفاق بسیار عصبانی و شاکی شدند و نوک پیکان حملات و انتقادهایشان به سمت امیرحسین فتحی مدیر عامل اسقلال نشانه رفت. اعتراضاتی که واکنشی درست و قابل پیش بینی نسبت به فاجعه مدیریتی فتحی و سایر اعضای هیئت مدیره در استقلال بود.
اولین نتیجه این اعتراضات استعفای فتحی بود که با موافقت بدون مکث وزیر ورزش روبرو شد. بلافاصله پس از رفتن فتحی از میز مدیریت استقلال حدس ها درباره جانشینی او شروع شد و یک اسم بیشتر از سایر گزینه ها در اخبار رسانه ها و شبکه های اجتماعی به چشم می خورد.
حاج علی فتح الله زاده آلترناتیو همیشگی همه مدیر عامل های استقلال بوده و است. مدیری که حضورش در استقلال همواره برای این تیم همراه با موفقیت و کسب جام بوده و دلیل محبوبیتش هم چیزی جز این نیست. فتح الله زاده تا به حال سه بار مدیر عامل استقلال شده و در حدود 10 سال مدیریت او، استقلال 8 جام از جمله یک قهرمانی آسیا بُرده است. این بار هم که استقلال در موقعیت آشنای انتخاب مدیر عامل قرار گرفته، شانس علی فتح الله زاده برای تکیه بر این جایگاه بیش از سایر گزینه هاست.
انتخابی که موافقان و مخالفان زیادی دارد، اما در حال حاضر شرایط به گونه ای است که برخی از هواداران استقلال او را فرشته نجات استقلال می دانند. از سوی دیگر مخالفان مدیرعاملی فتح الله زاده اعتقاد دارند انتخاب او به عنوان سکاندار باشگاه استقلال یک بازگشت به عقب خواهد بود. نوع مدیریت فتح الله زاده به گونه ای است که برنامه بلندمدتی ندارد و تنها هدفش موفقیت در کوتاه مدت است و در دوره های قبلی مدیریتش در استقلال، اتخاذ چنین سیاستی باعث شد این باشگاه دچار مسائل زیادی شود.
در بین واکنش های اجرا شده به این تصمیم، واکنش های جواد زرینچه و مجتبی جباری دو بازیکن سابق این تیم بیشتر از سایرین سر و صدا کرده است. آن ها از مخالفان حضور فتح الله زاده و بازگشت مدل مدیریت وی به استقلال هستند، که البته شکی نیست این واکنش ها از جانب آقای فتح الله زاده - که عاشق میکروفن وم صاحبه است - بی پاسخ نمانده و نخواهد ماند.
افشای فایل صوتی و دعوا با زرینچه
دعوای بزرگی بین علی فتح ا... زاده و جواد زرینچه راه افتاده است. قبل از بازی پیکان پستی صوتی در فضای مجازی منتشر شد که فتح الله زاده در آن زرینچه را کسی خواند که به مدیران گفته بگذارند استراماچونی برود تا او جایش را بگیرد. بعد از انتشار این فایل، جنجال بزرگی راه افتاد و دو طرف علیه هم موضعگیری بسیار تندی داشتند که بخشی از حرف های آن ها را می خوانید:
زرینچه:
ایشان روز بازی صدایی بیرون می دهد. این حرف ها را می زند. بعد می گویند زرینچه اگر گند هم زد، مقصر را بازیکنان عنوان می کند. بنده سه سال است فتح ا... زاده را ندیده ام. آقای استراماچونی هم کلا شش ماه آمده. بنده اگر آمدم برای کمک آمدم. ایشان همان کسی بود که حجازی را برکنار کرد. تصمیم گرفتند او را بردارند و بعد به سردبیر روزنامه اخبار ورزشی که در همان ساختمان باشگاه بود گفتند، به حجازی زنگ زد و خبر را داد. حجازی هم بعد زنگ زد و به همان سردبیر گفت تیتر بزن من را برکنار کردند.فتح الله زاده:
من آن فایل صوتی را تکذیب می کنم. عذرخواهی هم می کنم. این حرفی بود که با یک هوادار زدم، ولی آن را میکس و پس و پیش کرده اند. دو بار هم به جواد زنگ زدم، ولی این درست نیست می گوید من ده بار زنگ زدم. درباره ماجرای حجازی هم باید بگویم همین آقای زرینچه در بازی معروف سایپا که بعدش حجازی برکنار شد، به دستور او برای ورود به زمین عمل نکرد. در ضمنً آقای حاجیلو بود که خبر برکناری ناصرخان را به او داد. بعد هم بنده دو بار ایشان را سرمربی استقلال کردم. زرینچه کسی بود که به خاطر یک میلیون استقلال را رها کرد و به کشاورز رفت.زرینچه:
با رفتن به تیم کشاورز یک قطعه زمین دادند که هنوز سندش درست نشده است. آن موقع دستم خالی بود و پول می خواستم. در آن بازی سایپا هم دقیقه 75 بازی، حاجیلو به من گفت ناصرخان گفته به دفاع وسط بروم. من هم گفتم توان ندارم. اتفاقا فتح ا... زاده باعث اخراج حجازی شد و این مسأله را همه می دانند. آقای فتح ا... زاده! من خیلی چیز ها از دیگران شنیده ام که در آلمان با چه کسانی مذاکره کردید یا در بحث انتقال بازیکنان چه کار هایی اجرا شده است. بهتر است من و فتح ا... زاده را دستگیر کنند و از ما اعتراف بگیرند که چه کسی درست می گوید. آقای فتح ا... زاده! موتور گازی شما را فراموش نکرده ایم که چطور با پیک کار می کردید، اما الان چه چیز هایی دارید؟فتح الله زاده:
یکی از مسائلی که باعث می شود آقا جواد به حقش نرسد، همین موارد است. آدم های خناسی هستند که از روحیه جواد که زود عصبانی می شود، سوء استفاده کرده و کاری می کنند بنده خدا با همه درگیر شود. متأسفانه زرینچه حرف هایی می زند که پرت و پلاست. من ماشین تویوتا کریسیدا داشتم و اگر این خودرو به چشم جواد موتور آمده، مشکل از چشم هایش است نه من. عکس هایم موجود است و می توانم آن را منتشر کنم. به زرینچه پینشهاد می کنم حرمت بزرگ تر ها را نگه دارد تا فردا نیز به او احترام بگذارند. من ده سال مدیر جشنواره تئاتر فجر و سردبیر مجله جوانان در روزنامه اطلاعات بودم.واکنش تند جباری در دفاع از زرینچه
مجتبی جباری با انتشار عکسی از جواد زرینچه در کنار شاهرخ بیانی و مجید نامجو مطلق از تیمی که دو فینال آسیا را در ابتدای دهه 90 میلادی تجربه کرد، به انتقاد از رفتار های علی فتح الله زاده برای رسیدن به مدیریت استقلال پرداخت و شیوه های او برای استفاده از لیدر ها در راستا ایجاد فشار برای بازگشتش را شیوه ای غیر اخلاقی نامید و با ادبیاتی تند به فتح الله زاده تاخت و او را مورد خطاب قرار داد.
او در بخش هایی از این متن که در تصویر می خوانید به رفتار علی فتح الله زاده انتقاد کرده و گفته افرادی که با یک قران آن ها را می خرید با دو زار شما را خواهند فروخت آقای دکتر شوالیه.
درحالی این دعوا ها با فتح الله زاده اتفاق افتاده که اخیرا مدیر پیشین آبی ها جلساتی را برای بازگشت به مدیریت این تیم داشته و این اتهام که خودش فایل صوتی علیه زرینچه منتشر کرده باشد را رد کرده و در واکنش به صف کشی با لیدر ها و تحریک آن ها برای بازگشت به تیم که اتهام همیشگی اش هست هم همواره چنین اتهامی را رد کرده و گفته هواداران خودشان دوستم دارند!
چرا وزارت ورزش سراغ فتح الله زاده رفته است؟
جواب سوال تقریبا ساده است. وزارت ورزش که با انتخاب مدیران استقلال خود را در این ورطه انداخته، حالا به دنبال یک راه فرار است. به هر طریقی که می خواهد باشد. فتح الله زاده به عنوان چهره ای که استقلالی ها می شناسندش، همه فاکتور های لازم برای نجات وزیر را دارد. هم در تمام سال های اخیر شوآف استقلالی بودن داشته و نیازی به معرفی ندارد. هم اسم بزرگی است که می شود پشتش قایم شد و از خود سلب مسئولیت کرد. با آوردن فتح الله زاده وزیر می تواند بگوید، بفرمایید، این هم مدیر باسابقه و صاحب کارنامه. دیگر خودتان می دانید و تیم تان! در این شرایط استراماچونی برشود یا نه، استقلال نتیجه بگیرد یا نه، هواداران کمتر سراغ ساختمان سئول و سلطانی فر خواهند رفت، چون فتح الله زاده هدفی به اندازه کافی بزرگ است. خود حاجی، دکتر، شوالیه هم برای رسیدن به پست مورد علاقه اش حاضر است درون آتش برود. به نظر معامله ای برد-برد است. اگر در نظر نگیریم که عملکرد فنح الله زاده در دوره های حضورش چه بوده؛ که منتقدانش چه می گویند و چه مسائلی به بار آورده و خواهد آورد.
ور مثبت ماجرا
آمدن فتح الله زاده قطعا کمی آتش استقلالی ها را سرد خواهد کرد. او رگ خواب هواداران را می شناسد. بلد است حتی به تیم ملی حمله کند که چرا فلان بازیکن ما را دعوت نمی کنید. همه ترفند های پوپولیستی را طی چند دهه حضور و نزدیکی به فوتبال تجربه کرده. زیر و بالای این فوتبال و آدم هایش را هم می داند. می داند که چطور با اسم فرهاد مجیدی دوآتشه ها را گیج و مفتون کند. می داند که چطور با دسته چک شخصی اش می تواند دهان های باز را ببندد. او کار هایی بلد است که اغلب بلد نیستند. رابطه او با رسانه ها و کانال های هواداری هم عاشقانه است. همین امروز هم اگر پایش به وزارتخانه باز شده، با وساطتت روزنامه نگار ها و رسانه ای هایی بوده که بوی کباب شنیده اند. پس وقتی که بیاید حمایت اش خواهند کرد و توی بغلش خواهند بود. یک مدیر برای مدیریت باشگاه و سکو ها چه چیز بیشتری می خواهد؟
ور منفی ماجرا
متاسفانه با آمدن او زمان به عقب بازخواهد گشت و استقلال با سر به دهه شصت و هفتاد خواهد رفت. همان بی نظمی و همان بی برنامگی. فتح الله زاده آنقدر در باشگاه بوده که در مورد محدودیت توانایی هایش تردیدی باقی نمانده باشد. او قاعدتا شعار های بزرگی خواهد داد و حرف های دهان پرکن خواهد زد. اما کسانی که از نزدیک فوتبال را دنبال می کنند، می دانند که نباید به ادعا ها دل خوش کرد. او اگر می توانست کاری برای باشگاه بکند تا امروز کرده بود. سنگی که روی سنگ گذاشته شود. اما فتح الله زاده بیشتر دنبال این است که عنوان شوالیه و دکترا داشته باشد و کسی از او نپرسد که این ها از کجا آمده. همانطور که قاعدتا خشمگین خواهد شد اگر خبرنگار ها دنبال محل درآمدزایی و ولخرجی هایش بگردند.
او بی تردید باز هم چشم به درآمد های سال های بعد خواهد داشت و تلاش خواهد کرد باشگاه را پرخرج اداره کند بی آن که بدهی های کلانی که ممکن است برای آیندگان باقی بماند، خواب هایش را پریشان کند. فتح الله زاده نسبتی با مدیریت حرفه ای ندارد و نباید انتظار داشت جایگاه و زیرساخت های باشگاه را ارتقا دهد. جام؟ شاید برای استقلال بیاورد. اما با هزینه هایی که اسف بارند. او برای استقلال یک رجعت تمام عیار است. این را کسانی که کمی باتجربه ترند فوتبال امروز جهان را می شناسند و با قواعد حرفه ای گری آشنا هستند، گواهی خواهد داد. به شرط این که آن ها هم در دفتر باشگاه دهان شان شیرین نشود.
منبع: برترین ها