اشخاص حقیقی فاقد دسته چک می توانند از مرداد چک موردی بگیرند
به گزارش مجله بوشهری ها، به گزارش خبرنگاران، آمنه نادعلی زاده اظهار کرد: بخشنامه چک موردی چند روزی است که ابلاغ شده و قرار است که از ابتدای مردادماه امسال اجرایی گردد.

وی اضافه کرد: افرادی هستند که تمایل به دریافت دسته چک ندارند، اما ممکن است نیازی داشته باشند که بعضی تعهداتشان را با چک پرداخت نمایند؛ لذا این اشخاص می توانند از چک موردی استفاده نمایند.
به گفته نادعلی زاده، چک موردی فقط به شخص حقیقی تخصیص پیدا می نماید.
سخنگوی اجرای قانون جدید چک که در یک برنامه تلویزیونی سخت می گفت، اظهار کرد: برای دریافت این چک، ضروری است اشخاص حقیقی حساب جاری نزد بانک خود داشته باشند و از محل حساب جاری چک موردی دریافت نمایند.
وی ادامه داد: اشخاص حقیقی می توانند در هر بار تقاضا دو فقره چک موردی دریافت نمایند، اما سقف دریافت چک موردی پنج فقره چک در سال است.
نادعلی زاده اظهار کرد: تخصیص چک موردی مشابه چک عادی است و اهلیت سنجی درباره آن انجام می گردد. بدین معناکه فرد سابقه چک برگشتی برطرف سوء اثر نشده نداشته باشد و محرومیت ها و محکومیت های قضایی به این فرد مترتب نشده باشد و در صورتی که پیش از این نیز چک موردی دریافت نموده است تعهدات خود را ایفا نموده باشد.
او اضافه کرد: اگر چک موردی برگشت بخورد، قطعا مشابه چک عادی مشمول محرومیت های ماده (5) قانون می گردد. براین اساس دسته چک جدید به فرد اعطا نمی گردد، امکان ثبت چک ندارد و سایر محرومیت ها و محکومیت های مربوطه برای فرد اعمال می گردد.
وی درباره چک موردی نیز گفت: مشابه چک عادی، فرد باید به سامانه صیاد مراجعه کند و اطلاعات مربوط به تاریخ، مبلغ و اطلاعات هویتی را ثبت کند و برگه چک به گیرنده تحویل گردد و گیرنده چک نیز مشابه چک عادی با مراجعه به سامانه صیاد مراتب تایید خود را در سامانه صیاد اعلام کند. وجه افتراق چک موردی و عادی این است که چک موردی قابل انتقال به غیر نیست. بدین معنا که چک موردی در وجه شخص تعیین صادر شده و قابل انتقال به شخص دیگر نیست.
منبع: ایسنا
منبع: تجارت نیوز